maanantai 10. tammikuuta 2022

Susanna Hynynen & Dess Terentjeva: Neonkaupunki 2 - Spiraalitie

 

Alkuteos: Neonkaupunki 2 - Spiraalitie (2021)

Lukija: Ella Pyhältö

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 13h 6min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511382003

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Neonkaupunki #2

Peukku: q^^

*Vain voitto tai kuolema merkitsevät fantasisarjan kiihkeässä ja synkässä kakkososassa.

Vera ja Tarkkis palaavat Neonkaupungin tuttuun rinnakkaistodellisuuteen, Elmiin. Mutta mikään ei ole niin kuin ennen. Jengisotien raunioittamalla painajaisten kaupungilla on uudet, entistä raaemmat lait ja isännät - ja mikä pahinta, julma Teurastaja on palannut Elmin kaduille.

Vihollisjengien lisäksi Vera ja Tarkkis joutuvat kohtaamaan myös vanhat syntinsä silmästä silmään.*




Trilogian toinen osa on melkoista tykitystä. Se alkaa hitaasti, mutta vauhti kiihtyy nopeasti todelliseksi toiminnaksi. Se heittää Tarkkiksen, Veran ja Slavan takaisin Elmiin, keskelle maailmaa joka on joutunut entistäkin pahempaan sekasortoon. Jengejä on tuhoutunut. Osa niistä on menettänyt suojeliansa. Osa on voimistunut entisestään. Ketkä ovat selvinneet hengissä? Ketkä tulevat selviämään hengissä?

Osa tutuista on selvinnyt. Osa ei. Mikä pahinta, kolmikko joutuu erilleen ja keskelle omia taisteluitaan niin menneisyyden kuin nykyisyydenkin kanssa. Tarkkis joutuu kohtaamaan itsensä ja rakkautensa, sekä Gorkyjen jäänteet. Slavalla on myös omaa menneisyyttään selvitettävänä. Mutta hän joutuu tekemään sen uusien tuttavuuksien kanssa. Vera taas näyttäisi päätyneen suojelijoiden leikkikaluksi…

Pidin tästä kirjasta enemmän kuin Neonkaupungista. Tarina etenee paremmin ja henkilöhahmot kiinnostavat enemmän. Heidän välillään on minusta paremmat jännitteet. Juoni tihenee ja useampiinkin kysymyksiin alkaa janoamaan vastauksia. Tosin en ymmärrä, että mihin se Teurastaja on kadonnut? Vai missasinko jonkin pointin?

Pyhältö jatkaa lukijana. Hän on osittain parempi, osittain huonompi kuin aikaisemmin. Nyt hän ei leiki henkilöiden äänellä vaan lukee varmasti ja tunteella ilman pelleilyä. Sen sijaan hän lukee hahmojen nimet kummasti. Vera kuulostaa “Vieralta”, Kostja “Koestjalta.”. Hän pidentää ja pehmentää lyhyet vokaalit pitkiksi ja kummallisiksi ainakin minun korvaani.

Jään odottelemaan trilogian kolmatta osaa. Kiinnostaa tietää, miten tässä käy ja ketkä suojelioista vetävät pisimmät korret.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti