sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Erik Axl Sund: Varjojen huone

 

Alkuteos: Pythias anvisningar (2012)

Kääntäjä: Kari Koski

Lukija: Ville Tiihonen

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 10h 30min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511378167

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Varistyttö #3

Peukku: ^^b

*Persoonallisuushäiriöstä kärsivä psykoterapeutti Sofia Zetterlund näkee menneisyytensä uudessa, hämmentävässä valossa. Murhatapaukset alkavat viimein ratketa, ja niiden todellinen luonne on puistattavampi kuin kukaan osasi aavistaa. Koittaa koston aika - mutta voiko verta pestä pois verellä?*





Tunnustan etten todellakaan osannut nähdä moista loppua. Minulta vetäistiin matto alta. Äkkiä monet asiat käyvät järkeen ja monet teot ymmärtää paremmin. Kirjailijat ovat todella osanneet huijata lukijaa, osanneet luoda kuvion, jota ei osaa aavistaa.

Sofiaa ja Jeanettea on jännittävä seurata. Sitä miten kaksikko kamppailee yhdessä ja samalla kumpikin omalla tahollaan. Lisäksi myös Madelinen ja Ulrikan “seikkailuja” on kiinnostava seurata. Näiden neljän naisen tarinat kietoutuvat toisiinsa, mutta täysin samaksi ne eivät koskaan muutu. He vain hetken kulkevat toistensa rinnalla.

Kirjassa kuvataan vaikeita asioita. Pedofiliaa, muutenkin vaikeita lapsuuksia, ihmismielen särkymistä ja sen eheytymistä… Pimeyttä ja valoa. Ja kaikkea siltä väliltä.

Kokonaisuutena Varistyttö-trilogia on vaikuttava ja karun kaunis kertomus ihmismielestä ja sen palasista. Se on kammottava ja hirveä ja samalla kiehtova. Sen tarina on raaka ja julma ja jotenkin silti täysin uskottava. Kamalan hyvä.

Lukijana Tiihonen on erinomainen valinta. Hän lukee hyvin ja varmasti. Häntä on mukava kuunnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti