maanantai 24. tammikuuta 2022

John Verdon: Tappakaa Peter Pan

 

Alkuteos: Peter Pan Must Die (2014)

Kääntäjä: Marja Luoma

Lukija: Jukka Pitkänen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 18h 2min

Kustantaja: Gummerus

ISBN: 9789512423330

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Dave Gurney #4

Peukku: ^^b

*Pahasuinen ja kapinallinen etsivä Jack Hardwick antoi Dave Gurneylle korvaamatonta apua Hyvän paimenen tapausta selvitettäessä. Matkan varrella hän rikkoi lukuisia ohjesääntöjä ja sai potkut. Nyt on vastapalveluksen aika.

Menestyvä poliitikko on surmattu äitinsä hautajaisissa, ja leski on tuomittu teosta. Väärin, sanoo Hardwick. Gurney lähtee ratkaisemaan arvoitusta ja törmää outouksiin, muiden muassa eriskummalliseen murhaajaan, jota lapsenomaisen ulkonäkönsä vuoksi kutsutaan nimellä Peter Pan. Hän päätyy keskelle synkkää jupakkaa, jossa lukuisat murhat peittävät alleen silkan pahuuden. Myrkyllisten valheiden alta paljastuu lopulta totuus, joka on sekä karmiva että täysin odottamaton kaikille paitsi Gurneylle.*



Tämä tapaus oli kyllä kiintoisa ja jännittävä. Se on erikoinen ja ehdottomasti yllättävä. Tutut hahmot seikkailevat vaarojen äärellä, mutta elävät samalla myös aivan tavallista elämää. Madeline tasapainottaa erinomaisesti Gurneyn hieman erikoista mieltä. Minusta oli myös erittäin mukavaa oppia lisää Hardwickistä, joka on omalla rosoisella tavallaan “ihastuttava” persoona.

Juoni lähtee käyntiin mukavan hitaasti ja asioihin paneudutaan perusteellisesti. Vähä vähältä asiat keriytyvät auki ja paljastuvat asiat tuntuvat alkuun mutkistavan asioita melkoisesti. Sitten alkaa paljastua asioita, joita on todella hankala oppia. Varsinkin loppuratkaisu on melkoinen paukku, mutta kieltämättä varsin järkeenkäypä.

Hyvä tarina. Kiinnostavat hahmot. Lukijana Pitkänen on hyvä ja varma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti