maanantai 31. tammikuuta 2022

V. E. Schwab: Loihdittu valkeus

 

Alkuteos: A Conjuring of Light (2017)

Kääntäjä: Mika Kivimäki

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 482

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789512367245

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Shades of Magic #3

Peukku: ^^b

*Punainen Lontoo on vajoamassa pimeyteen, ja sen asukkien on tehtävä valinta: antautuako pahantahtoiselle magialle vai käydäkö epätoivoiseen taistoon sitä vastaan? Kell alkaa epäröidä kilpailevien uskollisuuksien paineessa, kun panokset kasvavat ja varjokuningas Osaron käy täyteen hyökkäykseen. Taskuvaras Lila Bard selvisi maagisesta voimanmittelöstä, mutta voidakseen auttaa Kelliä hänen on opittava hallitsemaan taikuuttaan. Kell ja Lila yhdistävät voimansa kapteeni Alucard Emeryn kanssa, ja kolmikko lähtee mahdottomaan aarrejahtiin. Kaikki toivo uhkaa kuitenkin sammua, kun kammottava onnettomuus kohtaa Mareshien valtakuntaa. Voiko Arnes selviytyä tragedian jälkimainingeissa?*






Trilogian hieno päätös!

Myönnän, tässä lopetuksessa on monia kliseitä. On petoksia, rakkautta, tärkeiden henkilöiden kuolemia, yllättäviä jälleennäkäkemisiä, henkiinheräämisiä, taistelua, sankaruutta… Ja vaikka mitä. Mutta siinä on myös monia todella hienoja ja jännittäviä yllätyksiä, sekä kutkuttavia henkilökaaria. Pidän erityisesti siitä, miten Hollandin hahmoon paneudutaan ja tästä miehestä tulee äkkiä todella, todella paljon ymmärrettävämpi.

Tarina etenee vauhdikkaasti. Se kieppuu ja huijaa, yllättää ja pysäyttää. Monet asiat menevät “yllättävän hyvin” ja monet asiat suorastaan tippuvat sankareiden eteen ilman vaikeuksia. Siitä huolimatta tarinasta nauttii. Se on hyvin kirjoitettu, hyvin kerrottu ja hahmot ovat kiintoisia ja heidän välisensä suhteet ja niiden jännitys toimii. Hieman valittaisin kirjan lopusta. Sinne jäi muutama pienoinen hämmennystä aiheuttava seikka, joista itselleni jäi epävarma olo. Tämä epävarmuus jättää toki mahdollisuuden jatkolle, mutta onko sitä tulossa?

Kiintoisa maailma, kiintoisia henkilöitä. Fantasiaa, joka sopii myös vähemmän fantsua lukeneille. Heille, jotka pitävät merirosvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti