sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Malin Falch: Peikkolaakso

 

Alkuteos: Reisen til Jotundalen (2021)

Kääntäjä: Jonna Joskitt-Pöyry

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 168

Kustantaja: Story House Egmont

ISBN: 9789523343917

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Pohjatuli #1

Peukku: q^^

*Seikkailujen täyttämä matka pohjoisen magian maailmaan

Eräänä yönä Sonjan huoneeseen ilmestyy salaperäinen poika, joka vaikuttaa kumman tutulta. Hän kertoo olevansa kotoisin toisesta maailmasta, ja hän kutsuu Sonjan mukaansa. He matkaavat pohjantulilla Norjaan, joka on varsin erilainen kuin se maa, jonka Sonja on oppinut tuntemaan. Tämä maailma myyttisine olentoineen elää jokaisessa, joka on nähnyt pohjantulien hehkun.

Pohjantuli on kaunis, taianomainen kertomus pohjoisen magiasta.

Malin Falch (s.1993) varttui Trondheimissa ja asuu nykyään Oslossa. Pohjantuli on hänen ensimmäinen kirjansa.*




Peikkolaakso on mukava yllätys. Sen kuvitus on raikasta ja elävää. Taustat on ilmeisesti tehty erikseen ja hahmot liitetty päälle myöhemmin. Tai siltä se minun silmääni näyttää. Hahmot ovat söpöjä ja tyylissä on havaittavissa jotain mangamaista. Maisemat ovat kauniita ja Peikkometsän lumoon ihastuu.

Sarjakuva on täynnä mukavia hahmoja. Heihin on helppo tykästyä. Lisäksi taustalla liikkuu monia kiintoisia juonenpätkiä. Itse “pääjuonena” on nyt Sonjan saaminen tähän mystiseen maailmaan ja tutustuminen sen asukkaisiin. Siltikin ihmettelen, miksi rintasolki on niin tärkeä, että se piti erikseen käydä hakemassa. Ja sitten se vain unohtuu… Ehkä asia selviää myöhemmin.

Värikäs, suloinen ja tunnusteleva. Kokonaisuus on kiva lasten sarjakuva, jossa on mukavasti mukana pohjoista mytologiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti