keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Erik Axl Sund: Varistyttö

 

Alkuteos: Kråkflickan (2010)

Kääntäjä: Kari Koski

Lukija: Ville Tiihonen

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 11h 59min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511378150

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Varistyttö-trilogia #1

Peukku: ^^b

*Hypnoottinen psykologinen trilleri sukeltaa syvälle mielen pohjamutiin ja synkimpiin salaisuuksiin.

Metroaseman läheltä löytyy kuollut poika, joka on joutunut raa’an väkivallan uhriksi. Pian löytyy toinenkin nuoren pojan ruumis.

Psykoterapeutti Sofia Zetterlund saa potilaakseen Sierra Leonen lapsisotilaan, jolla vaikuttaa olevan monipersoonahäiriö samoin kuin Sofian toisella potilaalla, lapsena hyväksikäytön uhriksi joutuneella Victoria Bergmanilla. Kun poikien sarjamurhia tutkiva rikoskomisario Jeanette Kihlberg pyytää apua Sofialta, naisten välille muodostuu hämmentävän väkevä yhteys.

Väkivallan ja traumojen kohtalokkaista ketjuista punoutuu tarina, joka addiktoi lukijansa heti ensi sivuilta.*





Julma. Raaka. Kiinnostava.

Varistytön tarina elää ja hengittää. Siinä seurataan tapausta tutkivia poliiseja, psykoterapeuttia ja heidän perheitään. Raakoihin surmiin sotkeutuu koskettavalla tavalla tavallista elämää murheineen ja riemuineen. Samalla myös seikkaillaan ajassa ja muistoissa. Välillä käydään menneessä ja mahdollisissa synnyissä syvissä. Välillä ollaan tiukasti kiinni nykyajassa. Mutta onko kaikki sittenkään todellista? Totta sillä tavalla kuin mitä me sen käsitämme?

Kirjan tarina kiehtoo ja koukuttaa. Samalla se myös hirvittää. Kuinka kukaan voi kohdella lapsia niin julmasti? Ja väittää sitä rakkaudeksi? En suosittele herkille. Murhat ja kuolleiden kuvaukset ovat riipiviä. Samoin myös henkistä painetta aiheuttavat puheenaiheet pedofiliasta. Uhrien muistot todella menevät iholle…

Kirjassa tärkeimmässä valossa ovat Sofia ja Jeanette. Kaksi naista hyvin erilaisista lähtökohdista ja tilanteista. Heidän elämiinsä uppoaa huomaamatta. Ja niistä oppii vähitellen lisää ja lisää. Eikä kaikki todellakaan ole aivan yksinkertaista…

Koukuttaa! Kannattaa varata trilogian seuraava osa Unissakulkija heti valmiiksi, sillä kirjan tapahtumat jäävät mitä jännittävimpään tilanteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti