perjantai 28. tammikuuta 2022

Heino Korpela: Hippe hiisityttö Kainuusta

 

Alkuteos: Hippe hiisityttö Kainuusta (2021)

Kuvittaja: Merja Sirviö

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 71

Kustantaja: Books on Demand

ISBN: 9789528048879

Muoto: Sid.

Peukku: q^^

*Hiisimetsässä iloitaan, kun hiisiensukuun syntyy uusi hiisivauva, joka saa nimekseen Hippe. Hiisityttö Hippe elää onnellista hiisielämää äidin, isän ja hiisiväen kanssa ikihonkien ja naavaisten kuusien suojassa Kainuun hiisimetsässä. Elämä on sopuisaa ja mukavaa hiisielämää, mutta kuten elämässä usein voi käydä, jonkain päivänä voi kaikki muuttua. Mikä uhkaa hiisimetsän rauhaa? Kansantarustoihin pohjautuvassa sadussa hiisityttö Hippe pääsee etsimään uutta hiisimetsää ja löytää uuden kaverin. Mutta miksi noita suuttui? Lähde Hipen mukana seikkailemaan hiisimetsän hämärään ja tutustumaan ystävällisen ja kilttiin hiisiväkeen.*



Tämän tarinan hiidet ovat aika suloisia ja herttaisia. Ne on kuvattu hyväntahtoisiksi palluroiksi, jotka haluavat elää rauhassa ja varjella metsiä. Kuvituksessa ne tuovat melkoisesti mieleen Miyasakin elokuvista tutut mustat palleroiset tai Kunnaksen pienet nokipallerot.

Kirja pitää sisällään kokonaisen tarinan, joka on jaettu lyhyempiin lukuihin. Kukin luku on oma pieni kokonaisuutensa, jossa voi tutustua hiisien elämään. Tarina on kerrottu siten, että se tuntuu “kerrotulta”. Aivan kuin satua kerrottaisiin lukemisen sijasta.

Mukava tarina, joka ei ole liian jännittävä tai pelottava. Mukana kivasti pieniä yksityiskohtia ja huomioita kansanperinteestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti