perjantai 6. joulukuuta 2013

E. L. James: Fifty Shades - Sidottu

Alkuteos: Fifty Shades of Grey (2011)
Suomentaja: Riie Heikkilä
Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)
Sivumäärä: 585
Kustantaja: Seven
ISBN: 978-951-1-27416-2
Muoto: Pokkari
Sarjamerkintä: Fifty Shades –sarjan 1. osa


*Eroottinen sensaatio – tämä on se kirja, josta kaikki puhuvat!

Kokematon opiskelijatyttö kohtaa salaperäisen, viileäkatseisen miljonäärin. Heidän välilleen roihahtaa kiihko, joka mullistaa molempien käsityksen intohimosta.

”Luotatko minuun?” hän kysyy yhtäkkiä. Sitten hän katoaa hetkeksi ja palaa luokseni kädessään hopeanharmaa silkkisolmio. ”Laita kätesi yhteen.”*



Monia juttuja olen kuullut tästä kirjasta. Toiset ylistävät sitä, toiset haukkuvat. Ja nyt siitä on tulossa elokuva jossain vaiheessa. Tässä oli jo riittävästi syytä ottaa opus käteen ja katsoa, mistä oikein on kyse.

Kirja on kirjoitettu sujuvasti. Sitä lukee mielellään jos ei ala laskemaan kuinka usein miespäähenkilön ulkonäköä julistetaan upeaksi tai kuinka monta kertaa Anastasian sisäinen jumalatar tekee jotain. Nämä kaksi seikkaa olivat itselleni ehkä ärsyttävimmät piirteet kirjassa. Asiat tulivat selviksi jo sillä ensimmäisellä tai viimeistään kolmannella kerralla. Ei niitä joka sivulla tarvitse toistaa.

Aika perus prinsessa satu on kyseessä. Köyhä, omasta mielestään ruma tyttö kohtaa prinssin, joka suorastaan palvoo häntä, mutta ei voi samalla olla satuttamatta häntä. Mies tyrkyttää kalliita lahjoja ja niin edelleen. Tällä kertaa kauniiden tanssiaisten sijasta onkin tarjolla vähän erilainen koukku tässä suhteessa…

Tarinaa kuljettavat eteenpäin lukuisat seksikohtaukset, joita poikkeuksetta seuraavat Anastasian mielialanvaihdokset, Christianin menneisyyden uteleminen ja pienempi tai suurempi väärinkäsitys, joka kuitenkin selvitetään ja sitten kierto alkaa alusta.

Käännä aivosi off-asentoon ja anna mennä. Niin tämä kirja on ihan viihdyttävää luettavaa, mutta mitään syvällisiä ajatuksia siltä ei välttämättä kannata odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti