sunnuntai 22. joulukuuta 2013

E.L. James: Fifty Shades - Vapautettu

Alkuteos: Fifty Shades Freed (2012)
Suomentaja: Johanna Rossi
Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)
Sivumäärä: 621
Kustantaja: Seven
ISBN: 978-951-1-26856-7
Muoto: Pokkari
Sarjamerkintä: Fifty Shades –sarjan 3. osa

*Kiihkeä rakkaustarina huipentuu eroottisen trilogian päätösosassa.

Anastasia Steele saa viimein omakseen Christian Greyn. Häämatka on intohimoa täynnä, mutta pian Anastasia joutuu huomaamaan, että Christianin synkkä menneisyys varjostaa yhä heidän onneaan.

”Täälläkö?” Hänen äänensä on karhea. Kuinka hän pystyy kiihottamaan minut äärimmilleni yhdellä ainoalla sanalla? ”Täällä. Haluan sinua. Nyt heti.”*En tiedä mitä sanoa. Vielä parit kliseet onnistuttiin tunkemaan tähän sarjan viimeiseen osaan kaiken seksin lomaan. Vielä muutamat turhat ylilyönnit ja ylireagoinnit ja sekoilut. Ja aivan, ilmeisesti kaikki nuoret todella saatiin paritettua ja vieläpä siten, että kaikki ovat tyytyväisiä. Uskomaton prinsessa satu todellakin. Niin kaukana todellisesta elämästä kuin vain on mahdollista. Mutta toisaalta, se lienee ollut tarkoituskin.

Suomentajan vaihtuminen ei pistä suuremmin silmään. Oikeastaan sitä ei edes huomaa. Tekstin ilmeikkyys säilyy totutun tyylisenä, joskin sisäinen jumalatar ja Anastasian alitajunta lueskelevat paljon enemmän kuin aikaisemmissa osissa. Sen sijaan hokemat hänen omasta sekopäästään yms. olivat ainakin minulta viedä järjen. Asiat todella tulevat selviksi muutamallakin toistolla, ei niitä tarvitse miljoonia kertoja selvittää.

Hienoa, että sarja on jäänyt tähän. Päässyt päätökseensä, joka näyttää varsin valoisalta niin Christianin kuin Anastasiankin kannalta. Se, mitä jäin kaipaamaan on kuitenkin tieto, miten muilla menee. Miten Christianin adoptiovanhemmat voivat ja miten hänen sisaruksensa kumppaneineen? Entä Anastasian hurmaava isäpuoli Ray? He olivat tärkeitä sarjan edetessä, miksi heidät näin lopussa unohdettiin kokonaan? Olisin mieluummin kuullut heistä kuin lukenut bonusmateriaalista Christianin version hänen ja Anastasian ensikohtaamisesta. Siinä ei nimittäin oikeastaan ollut mitään uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti