lauantai 14. joulukuuta 2013

Elise Title: Romeo

Alkuteos: Romeo (1996)
Suomentaja: Sirkka Salonen
Ilmestymisaika: 1997(ko.painos)
Sivumäärä: 544
Kustantaja: Gummerus
ISBN: 951-20-5294-6
Muoto: Pokkari


*Eroottinen trilleri jossa jokainen mies on epäilty.

Romeon uhrit olivat San Franciscon vaikeimmin vieteltäviä naisia – koulutettuja, kauniita ja älykkäitä. He kuitenkin ottivat halukkaasti osaa Romeon salaisimpiinkin fantasioihin. Vain kuolema tuli heille yllätyksenä.

Tohtori Melanie Rosen, sarjamurhaajien sielunmaisemaan erikoistunut psykiatri, oli hänen viides uhrinsa – ja omien hallitsemattomien himojensa uhri. Ja nyt Romeolla on hänen päiväkirjansa sekä tieto seuraavasta uhrista, Melanien sisaresta Sarahista. Mutta Sarah Rosen on taistelija luonteeltaan. Hän astuu tieten tahtoen Romeon virittämään ansaan kuvitellen muka pystyvänsä pysäyttämään hänet.*



Petyin kirjaan. Takakannen perusteella kuvittelin Sarahin olevan todellinen sankaritar, mutta hän onkin vain lapsuuden traumoista ja niistä johtuvista muistinmenetyksistä kärsivä nainen, jolla on vakavia ongelmia läheisyyden ja omien tunteidensa hallinnan kanssa. Hän raivostuu hetkessä, riehuu ja kohta kaikki on täysin normaalia. Ja hän tuntuu rakastuvan tai ainakin ihastuvan jokaiseen miehenpuoleen joita kirjassa on… Miltei mieleni teki auttaa Romeota ottamaan Sarah päiviltä, niin rasittava hahmo hän on.

Juonellisestikaan kirja ei mielestäni ollut kovinkaan kummoinen. Perus jännitystä, jossa koetetaan saada jokainen vastaantulija vaikuttamaan epäillyltä. Se ei vain ihan omalla kohdallani toiminut. Oikea murhaaja selvisi jo kohtuu aikaisessa vaiheessa eivätkä muut perustelut lopultakaan saaneet minua muuttamaan mielipidettäni olivat ne sitten kuinka vakuuttavia tahansa.

Tässä on kirja, jonka kyllä lukee, jos ei odota siltä liian suuria ja kaipaa jotain kevyttä lukemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti