torstai 5. kesäkuuta 2014

Agatha Christie: Herkuleen urotyöt


Alkuteos: The Labours of Hercules (1947)
Suomentaja: Tampereen kieli-instituutin työryhmä; Alpo Heinonen, Leena Lähteenmäki, Pasi Patokallio, Hilkka Järvinen, Marja-Leena Lajunen, Jaakko Peltola, Ulla Soini, Eila Rantamäki, Ritva Mäkinen, Tuomo Kunnas, Anna-Maija Lehmus, Heikki Björninen ja Tuulikki Ovaska
Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)
Sivumäärä: 288
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-951-0-37457-1
Muoto: Pokkari
Sarjamerkintä: Poirot-novelleja

*Hercule Poirot antiikin sankarin jalanjäljillä.

Belgialaisetsivä Hercule Poirot on keksinyt elämänsä idean. Miksi aina puhutaan vain antiikin Herkuleen urotöistä, tuon vastenmielisen lihaskimpun ja rikollisuuteen taipuvaisen nuijanheiluttajan maineteoista? Sillä onhan toki olemassa toinenkin, nykyaijan Herkules: miellyttävä ja komeaviiksinen, älyllisten urotöiden sankari Hercule-Herkules.

Ennen lopullista syrjäänvetäytymistään Hercule Poirot päättää seurata kreikkalaisen kaimansa jalanjälkiä. Hän ottaa selvittääkseen kaksitoista kimuranttia tapausta, joihin kuuluvat muiden muassa Nemean jalopeuran kesytys, Augeiaan tallien puhdistaminen ja Hesperidien omenien poiminta!

Herkuleen urotyöt - klassista Dame Agathaa parhaimmillaan - nousi bestsellerlistoille heti ilmestyttyään vuonna 1947.*Harvinaisemmin tavattavaa Poirot-kirjallisuutta, mutta ehdottomasti jokaisen fanin lukulistalle kuuluvaa! Tarinat ovat hauskoja ja viihdyttäviä, hahmot mielenkiintoisia ja kehyskertomuksen asetelma mielenkiintoinen. Tyypillistä, hieman itserakasta Poirotia. Ehkä hieman harmittelin kapteeni Hastingsin puuttumista, mutta sekään ei lopulta ole kuin pieni miinus. Sen verran mielenkiintoisia tapauksia on luvassa. Pakko sanoa, että Christie todella taitaa rikoskirjallisuuden myös novellien muodossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti