maanantai 2. kesäkuuta 2014

Dan Brown: Kadonnut symboli


Alkuteos: The Lost Symbol (2009)
Suomentaja: Kimmo Paukku, Hilkka Pekkanen ja Jukka Saarikivi
Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)
Sivumäärä: 740
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-951-0-36687-5
Muoto: Pokkari
Sarjamerkintä: Robert Langdon -sarjan 3. kirja

*Washingtonin ja vapaamuurareiden kätketty puoli.

Professori Robert Langdon saa yllättävän kutsun vanhalta ystävältään Peter Solomonilta. Langdon halutaan juhlapuhujaksi pääkaupungissa pidettävään tilaisuuteen. Langdin suostuu ilomielin mutta perillä odottaa järkyttävä painajainen: tuntematon taho todistaa kaapanneensa Peter Solomonin. Vapauden hintana kaappaaja vaatii Langdonia auttamaan ikiaikaisen salaisuuden selvittämisessä.

Ystäväänsä pelastaessaan ikivanhaan symboliikkaan ja vapaamuurareuden ajatusmaailmaan perehtynyt Langdon löytää myös Washingtonin kätketyn puolen.

Kadonnut symboli on jatkoa seikkailuille, jotka alkoivat Dan Brownin mailman valloittaneissa menestysteoksissa Enkelit ja demonit ja Da Vinci -koodi.*Jälleen kerran totean vain, että Brown osaa kirjoittaa vetävästi ja mielenkiintoisesti. Tapahtumat kaappaavat lukijan otteeseensa ja sitä kuin huomaamattaan tajuaa ahmineensa ties kuinka monta kymmentä sivua kerralla. Tätä kirjaa ei malttaisi laskea käsistään! Tapahtumat etenevät soljuvasti ja rytmikkäästi. Luvassa on jännittäviä ja yllättäviäkin juonenkäänteitä ja kaikki ei todellakaan ole läheskään aina sitä, miltä se ensin näyttää. Kannattaa varautua yllättymään!

Browin taito on sotkea mystiikkaa ja todellista historiaa todella myyvään konseptiin. Kirjan hahmot ovat poikkeuksetta kiinnostavia ja jopa "pahiksia" kohtaan tuntee sympatiaa ja syvää kiinnostusta heidän motiivejaan pohtiessaan. Vauhdikkaiden tapahtumien puitteissa oppii poikkeuksetta uutta mitä kiinnostavimmista aiheista. Tällä kertaa vapaamuurareista, jotka todella ovat itse mitä mystisimpiä ja jännittävimpiä "veljeskuntia".

Loistavaa viihdettä! Langdon-kirjat ovat kyllä ehdottomasti yksiä suosikeistani. Tämä on taattua jatkoa kahdelle aikaisemmalle. Jännityksellä jään odottelemaan sitä, että saan uusimman lukuvuoroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti