perjantai 6. kesäkuuta 2014

Paulo Coelho: Alef

Alkuteos: O Aleph (2010)
Suomentaja: Sanna Pernu
Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)
Sivumäärä: 305
Kustantaja: Bazar
ISBN: 978-952-279-044-6
Muoto: Pokkari

*Nykyhetken teot muuttavat ihmisen tulevaisuuden.

Päättää. Muuttua. Olla. Löytää itsensä uudelleen. Kävellä. Tehdä. Nousta. Kokeilla. Saavuttaa. Haastaa. Unelmoida. Voittaa. Löytää. Vaatia. Asettua alttiiksi. Miettiä. Uskoa. Voimistua. Kysyä. Kasvaa. Kuulua jonnekin. Herätä.

Paulo Coelhon romaani Alef haastaa meidät toimimaan. Tulee nimittäin aika, jolloin tunnemme että meidän täytyy puntaroida tapaamme elää sekä sitä, olemmeko siellä missä haluamme olla ja teemmekö sitä mitä haluamme tehdä.

Jotkin kirjat luetaan. Alef eletään.*Vain hetki sitten luin Liksomin Hytti nro 6n, joka kuvasi matkaa Venäjän - silloisen Neuvostoliiton halki - jonka aikana ihminen etsi itseään ja kasvoi henkisesti. Coelhon Alef on samanlainen matka tuolla Trans-Siperian radalla. Matka, jonka aikana etsitään itseään. Kirjojen välillä on se merkittävä ero, että Coelhon teos pohjautuu hänen omaan matkaansa.

Alef on kaunis, koskettava ja ajatuksia herättävä teos. Se on taattua ja tuttua Coelhoa. Matka ihmismieleen ja sen mysteereihin. Kertomus ihmisestä ja tämän suhteesta maailmaan, toisiin ihmisiin ja Jumalaan, joka on meissä kaikissa ja kaikkialla. Taianomainen ja toisinaan uskomatonkin tarina kiehtoo mieltä ja pitää otteessaan. Itselle tämä kirja oli miltei yhden istuman tapaus, niin kiehtova se on. Jälleen kerran on sellainen olo, että on ymmärtänyt pienen palan kaikkeudesta.

Suosittelen erittäin lämpimästi kenelle hyvänsä, joka kaipaa pienen palan henkisyyttä ja uskomattoman tarinan. Coelhon pariin on aina mukava palata kun kaipaa sielulleen vähän rauhaa ja uskoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti