sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Sue Grafton: F niin kuin Fowler

Alkuteos: F is for Fugitive (1989)
Suomentaja: Annika Eräpuro
Ilmestymisaika: 1997 (ko.painos)
Sivumäärä: 251
Kustantaja: book studio
ISBN: 951-611-832-1
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Kinsey Millhone Aakkosmurhat #6
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 41, 42 ja 44

*Floral Beach ei ollut kummoinen kaupunki, vain muutama pahainen kortteli Tyynen meren rannalla - ja tuolta rannalta Jean Timberlaken ruumis oli löydetty seitsemäntoista vuotta sitten.

Kaupunkilaiset olivat miltei unohtaneet tapauksen, semminkin kun murhaaja oli saatu miltei verekseltään kiinni. Mutta kun Bailey Fowler, murhaaja, pakenee vankilasta, seitsemäntoista vuoden takainen verityö herää uudelleen henkiin.*Tällä kertaa Kinsey pääsee muualle suorittamaan tutkimuksiaan, joten kaikki tutut ja rakkaat sivuhahmot eivät ole mukana. Muuten kirja pitää kyllä sisällään vanhat ja tutut ainekset: valkoviinin, hyvän ruuan, lenkit ja pienoiset flirtit. Ja tämä kyseinen pikku kaupunki tarjoaa tietysti oman persoonallisen ja toisinaan oudon hahmokatraan.

Luvassa on perinteistä etsivän työtä, vähän salaista nuuskintaa ja paljon keskusteluja joista poimia vihjeitä. Tarkkaavainen lukija pystyy melko helposti pientä mielikuvitusta apunaan käyttäen ratkaisemaan tapauksen. Juoni ei nimittäin ole mitenkään maatamullistavan erikoinen mutta kaikesta huolimatta kohtalaisen viihdyttävää lomalukemista.

En silti pitänyt tästä kirkasta kovinkaan paljoa. Syynä on se, että jostain syystä Kinsey kuvailee useampaakin ihmistä fyysisesti melko rumasti kirjassa. Ja kaikki nämä ihmiset ovat syystä tai toisesta ylipainoisia. Tämä kuvailu meni minusta paikoitellen jopa haukkumisen ja kiusanteon puolelle, vaikka tapahtuikin vain Kinseyn ajatuksissa. Mukavaa luettavaa se ei silti ollut. Tämä pieni negatiivinen ajattelu pistää ehkä pienen tauon tähän lukuprojektiini. Katsotaan, koska tartun seuraavaan osaan Aakkosmurhia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti