lauantai 24. marraskuuta 2018

Stuart MacBride: Dying Light

Alkuteos: Dying Light (2006)
Ilmestymisaika: 2008 (ko.painos)
Sivumäärä: 531
Kustantaja: HarperCollinsPublishers
ISBN: 978-000-741945-6
Muoto: e-kirja (kindle)
Sarjamerkintä: Logan McRae #2
Peukku: ^^b
Huom: e-kirjan versio päiväyksellä 2016-10-07
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 6, 17, 24 ja 28
Hyllynlämmittäjä: 50
Lukulistalta: 71

*The Number One bestselling detective series from award-winning Stuart MacBride continues in this second crime thriller. It’s summertime in Scotland: the sun is shining, the sky is blue and people are dying…

It’s summertime in the Granite City: the sun is shining, the sky is blue and people are dying…

It starts with Rosie Williams, a prostitute, stripped naked and beaten to death down by the docks - the heart of Aberdeen’s red light district. For DS Logan McRae it’s a bad start to another bad day.

Rosie won’t be the only one making an unscheduled trip to the morgue. Across the city six people are burning to death in a petrol-soaked squat, the doors and windows screwed shut from the outside.

And despite Logan’s best efforts, it’s not long before another prostitute turns up on the slab…*Tein yli vuoden tauon jälkeen paluun Logan McRaen maailmaan ja olin innoissani. Pidän edelleen kirjailijan tyylistä kirjoittaa. Se on iskevä ja vetävä. Joskus jopa julma ja raadollinen, kaunistelematon. Kirjan kieleen pääsee suhteellisen hyvin sisälle, vaikka osa esimerkiksi poliisien arvoista onkin esitetty pelkillä kirjainlyhenteillä. Ja toisinaan joutuu hieman arvailemaan kun henkilöhahmojen murre lähtee liian leveäksi. Mutta, kuten kirjassa todetaan, nyt ollaankin Scotlannissa, ei Englannissa.

Kirjan hahmot löytyivät mieleni sopukoista myös melko mukavasti. Kaikkia suhteita, menneitä tai nykyisiä, ei avata liikaa tai tuputeta. Lukija pääsee tutustumaan rauhassa, ja osa jää edelleen pieneen pimentoon. Edellistä osaa ei ole tarvinnut lukea, vaikka tietysti se luo erilaisen suhteen hahmoihin. Itse ainakin jään nyt jännittämään, miten tämän kirjan tapahtumat tulevat vaikuttamaan seuraavaan. Onko se yhtä lailla jännittävästi sarjassa, mutta silti erillään? Pitänee koettaa olla pitämättä ihan yhtä pitkää taukoa.

Tässä on hyvää luettavaa kova hermoisille ja kova vatsaisille jännityksen ystäville. Harmi, että sarjaa on suomennettu vasta muutama ja loppupäästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti