keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

David Hewson: Kultainen leikkaus

Alkuteos: The Sacred Cut (2005)
Kääntäjä: Tuija Tuomaala
Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)
Sivumäärä: 467
Kustantaja: Moreeni
ISBN: 978-952-254-068-3
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Nic Costa #3
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2
Hyllynlämmittäjä: 21
Lukulistalta: 17

*Viisi päivää ennen joulua Rooma peittyy puhtaaseen lumeen. Poliisikaksikko Nic Costa ja Gianni Peroni on liikkeellä poliisin työtä dokumentoivan valokuvaajan kanssa. He saavat hälytyksen Pantheoniin, jonka vartija on havainnut luvattoman tunkeutujan. Miesten astuessa sisään rakennukseen tuntematon henkilö ampuu heitä osuen kuolettavasti valokuvaajaan ennen kuin pakenee paikalta. Rakennuksesta löytyy naisen ruumis, jonka ihoon on viilletty matemaattisella tarkkuudella geometrinen kuvio.

Costa ja Peroni alkavat jahdata ampujaa ja huomaavat pian joutuneensa kenties oudoimman koskaan kohtaamansa murhaajan jäljille. Myös FBI on kiinnostunut tapauksesta, jonka taustalla kummittelevat Persianlahden sodan tapahtumat.

Kirja on kolmas osa David Hewsonin suositussa Nic Costa -sarjassa.*



Tämä Costa-dekkari oli jotenkin sekava. Ehkä tarina lähti liian monille poluille, sillä poliisit etsivät pakolaistyttöä ja murhaajaa, he kinaavat sekä FBIn että oman salaisenpoliisinsa kanssa ja päälle tulevat vielä ihmissuhdesotkut ja FBIn väen omat välienselvittelyt. Kerronta tuntuu hyppivän ja minulle tuli lukiessa jokseenkin hämmentynyt olo…

Olen myös suruissani siitä, että aikaisemmissa kirjoissa ollut tunnelma tuntui tällä kertaa olevan poissa. En päässyt samalla lailla sukeltamaan roomalaiseen maailmaan ja tunnelmaan. Ehkä olen tottunut mieltämään Rooman aurinkoisena kaupunkina, enkä paikkana jossa tuiskuaa lunta.

Sarjan ystävät saattavat ehkä löytää tästä sen saman nautinnon kuin aikaisemmista osista. Tai ehkä eivät. Tästä kolmannesta osasta ei kuitenkaan sarjaan kannata alkaa tutustumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti