tiistai 30. huhtikuuta 2019

Jason Walz: Last pick

Alkuteos: Last pick (2018)
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 220
Kustantaja: First Second
ISBN: 978-1-62672-891-2
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Last pick #1
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 15, 16, 17 ja 29

*Three years ago, aliens invaded Earth and abducted everyone they deemed useful. The only ones spared were those too young, too old, or too “disabled” to be of value. Living on Earth under the aliens’ harsh authoritarian rule, humanity’s rejects do their best to survive. Their captors never considered them a threat - until now. Twins Sam and Wyatt are ready to chuck their labels and start a revolution. It’s time for the kids last picked to step into the game.*Last pickissä on vauhdikas tarina ja hieno kuvitus. Kuvat ovat eläviä, ihmisten kasvoilla on upeasti tunnetta ja alienit ovat mukavalla tavalla outoja. Kuvitus puree hyvin monen ikäiseen lukijaan, joskin ei ole ehkä kaikkein nuorimmille sopiva. Mutta aikuiset ja nuoret varmasti pitävät.

Tarina on hyvä. Kaksoset Sam ja Wyatt pyrkivät selviämään avaruusolentojen valtaamassa Maassa. He ovat taistelijoita: Wyatt kärsii toisten kiusaamisesta ja Sam on hänen puolustajansa. Sam on vahva sisko, joka pitää huolta paitsi veljestään myös muista. Hän jakaa vähästä toisille ja nostattaa yhteishenkeä. Wyatt taas on “outo”. Hän on huippuälykäs, mutta sosiaalisesti täysin lahjaton.

Yhdessä kaksoset koettavat löytää vanhempansa ja pelastaa koko Maan. Vaan kuinkas käy, kun alienit tulevat voimalla takaisin?

Last pick aloittaa trilogian, jonka seuraavaa osaa ainakin minä jään odottelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti