torstai 18. huhtikuuta 2019

Toni Karonen: Karim 1

Alkuteos: Karim 1 : Ulkopuoliset (2014)
Kuvittaja: Harri Honkala
Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)
Sivumäärä: 156
Kustantaja: Asema
ISBN: 978-952-5909-20-3
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Karim #1
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 15, 16, 18, 30 ja 36


*Vaihtoehtoisessa historiassa 1990-luvun Turku on vajonnut lähes anarkistiseen tilaan ja järjestäytynyt rikollisuus rehottaa kaduilla.


Karim Mabare, nuori maahanmuuttajataustainen poika, yrittää löytää oman tiensä tämän sekasorron keskellä. Kohdattuaan syrjintää ja väkivaltaa koko lapsuutensa, Karim on päättänyt liittyä jengiin nimeltä Ulkopuoliset. Hänelle selviää kuitenkin nopeasti, että tämä polku on täynnä vaikeita valintoja ja tuskaa. Kuinka pitkälle Karim on valmis menemään saadakseen haluamansa, ja onko hän valmis kantamaan tekojensa seuraukset?


Tervetuloa Turkuun. Toivottavasti selviät kokemuksesta hengissä.*



Voimakas ja kantaa ottava sarjakuva, jota sen väkevä mustavalkoinen tyyli vain korostaa. Ihmiset on piirretty persoonallisella otteella ja heidän ulkonäössään on luonnetta. Vahvat ja tummat viivat luovat kuvan kovasta maailmasta, joka tämän sarjakuvan Turku onkin. Hahmoihin ja tarinaan on panostettu, joskaan kaikki asiat eivät aukea tässä sarjan ensimmäisessä osassa. Esimerkiksi Viiltäjän menneisyys jää vielä jokseenkin avoimeksi mutta se varmaan korjataan myöhemmin.


Tämä sarjakuva tulee varmasti jakamaan mielipiteitä. Se on raaka, jopa julma. Siinä maahanmuuttajataustaiset taistelevat oikeuksistaan. Kuuma aihe. Edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti