maanantai 29. huhtikuuta 2019

Sylvain Neuvel: Ei enempää kuin ihminen

Alkuteos: Only Human - Book Three of the Themis Files (2018)
Kääntäjä: Niina Kainulainen
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 407
Kustantaja: Like
ISBN: 978-952-01-1854-9
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Themis-kansiot #3
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2019: 49. Vuonna 2019 julkaistu kirja (41/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 16, 35, 43, 45 ja 49
Lukulistalta: 20

*Maata vuosia sitten kohdannut tragedia on jättänyt jälkeensä sekasorron. Ihmisiä suljetaan leireihin mielivaltaisin perustein. Suurvalloilla on hallussaa jättiläisrobotit, jotka pitävät yllä kauhun tasapainoa.

Tohtori Rose Franklin haluaa pelastaa ihmiskunnan täydelliseltä tuholta. Pystyykö hän pysäyttämään tuomiopäivän pelin, jonka nappuloiksi havitellaan hänen omia ystäviään?*Olen mykistynyt. Trilogian viimeinen osa on upea. Se yllättää lukijan, paljastaa salaisuuksia ja nauraa tämän hetken tilanteelle. Se puhuu tärkeästä asiasta, mutta pitää sen “kirjallisena leikkinä” - mitä jos? Tärkeään aiheeseen puututaan, mutta kepeästi, niin ettei tekstin poliittisuudesta ärsyynny. Sitä pitää vain hyvänä tarinana.

Nauhoitteiden, päiväkirjamerkintöjen ja haastattelujen, erilaisten tallenteiden käyttö toimii edelleen. Vauhdikkuus ja huumori säilyvät. Hahmot ovat persoonallisia ja puheistaan tunnistettavia. Kirjan kiihkeä rytmi ottaa omakseen ja se sai ainakin minut ahmimaan kirjan alusta loppuun miltei kertaistumalta. En vain malttanut lopettaa.

Hieno ja oivaltava trilogia, jonka toteutus on omaa luokkaansa. Tätä scifiä suosittelen myös genreen vähemmän tutustuneille tai siitä vähemmän pitäville. Teksti ei ole liian haastavaa, vaan maallikoillekin sopivaa.

Sarjasta pitäville taas suosittelen vierailua sen omilla sivuilla: themisfiles. Sieltä voi ostaa kaikki kirjat e-kirjoina ja e-äänikirjoina. Saatavilla on myös 3 lyhyttä tekstiä, jotka sijoittuvat kirjojen maailmaan. Nämä lyhyet tekstit voi ladata ilmaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti