keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Mark Anthony: Beyond the Pale

Alkuteos: Beyond the Pale (1998)
Ilmestymisaika: ? (ko.painos)
Sivumäärä: 625
Kustantaja: Bantam Books
ISBN: 978-0-307-79540-3
Muoto: e-kirja (Kindle)
Sarjamerkintä: The Last Rune #1
Peukku:  ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 16, 17 ja 29
Hyllynlämmittäjä: 18


*A strange rift in ordinary reality draws saloon owner Travis Wilder and ER doctor Grace Beckett into the otherworld of Eldh - a land of gods, monsters, and magic that is sorely in need of heroes.*


Useampia vuosia siihen meni, ennen kuin sain lopulta aikaiseksi… Luin tämän kirjan ensimmäisen kerran vuonna 2014, jolloin harmittelin sitä, ettei sarjan muita osia tahtonut saada Suomesta. Kaiken muun ohella tämä sarja pääsi lähes unohtumaan, ennen kuin Amazonia selaillessani löysin kaikki sarjan osat Kindlen e-kirjaversioina. Koska ensimmäisen osan lukemisesta on kulunut jo jokunen tovi, piti aloittaa kokonaan alusta. Ja huomata, että osa muistikuvistani oli vääriä, mutta että yhä pystyn allekirjoittamaan sen, mitä Beyond the Palesta olen aikoinaan sanonut. Vuoden 2014 kirjoituksen voi luke tästä.


Vuosien tauon jälkeen oli upeaa palata Eldhin maailmaan ja kohdata vanhat tutut uudestaan. Pitkän tauon takia tuntui lähes siltä, kuin kyseessä olisi ensimmäinen kerta. Ja huomasin, että pidin nyt hahmoista hieman eri tavalla. Aika oli antanut heille uusia piirteitä, tai sitten itse olen muuttunut niin, että näen asiat toisella tapaa. Tällä kertaa en aio jättää matkaa kesken, vaan jatkaa sen loppuun asti. Nyt nimittäin kaikki sarjan 6 osaa ovat omassa virtuaalisessa kirjahyllyssäni. Sarjan lukeminen onkin yksi vuoden 2019 lukuprojekteistani.


Hyvää fantasiaa tarjolla. Jännittäviä hetkiä, petoksia, pientä romantiikkaa ja upeasti luotu maailma ja henkilöhahmot. Eldhin maailmaan on helppo rakastua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti