lauantai 23. tammikuuta 2021

Timo Parvela & Bjørn Sortland: Kepler62. Kirja kaksi: Lähtölaskenta

 

Alkuteos: KEPLER62 - Nedtelling (2015)

Kääntäjä: Outi Menna

Kuvittaja: Pasi Pitkänen

Teksti: Timo Parvela & Bjørn Sortland

Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)

Sivumäärä: 61

Kustantaja: WSOY

ISBN: 978951041413

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Kepler62 #2

Peukku: q^^

Huom: tekijät kirjoittaneet vuorotellen sarjan eri osat. Tämän osan tekijä on Bjørn Sortland

*Suosikkitekijöiden uuden sarjan toinen osa! Be part of the story - Lähde mukaan hurjaan avaruusseikkailuun!

Maapallon luonnonvarat ovat hupenemassa ja Hallitus on päättänyt lähettää joukon lapsia matkaan tutkimaan maapallon kaltaista planeettaa, jolla elämä olisi mahdollista.

Kuusiosainen avaruusseikkailu vie lukijan jännittävälle matkalle läpi avaruuden. Lapset ovat kuin uudisraivaajia saapuessaan Kepler-62:lle ja he joutuvat vaikeiden valintojen eteen. Valitut lapset haetaan koulutusleirille ja sitten matka kohti planeetta Kepler-62:ta voi alkaa. Mutta kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

14-vuotias Marie on rikkaan asetehtailijan tytär. Hänkin onnistuu apua saatuaan pelaamaan Kepler-pelin loppuun, ja hänet lennätetään Nevadaan, Area 51:lle. Hän saa erityiskoulutusta aseidenkäytössä ja miettii, miksi se on niin tärkeää. Hän tapaa Arin ja Jonin sekä Olivian, joukon johtajan, jonka erityisalaa on lääketiede. Marie löytää avaruusolion, Kuiskaajan, jota pidetään vankina Area 51:llä ja joka varoittaa häntä lähtemästä avaruusmatkalle. Marie ilmoittaa, ettei hän halua lähteä mukaan, mutta hänet huumataan ja lähetetään matkaan vastustuksesta huolimatta.

Norjalainen Bjørn Sortland ja suomalainen Timo Parvelan yhdessä kuvittaja Pasi Pitkäsen kanssa luoneet valloittavan maailman, jossa ystävyys punnitaan keskellä tuntematonta avaruutta. Kirjat ilmestyvät samanaikaisesti Suomessa ja Norjassa.* 




Tällä kertaa kirja on kerrottu minä-muodossa. Kertojana Marie on vauhdikas ja persoonallinen. Hän on melko itseriittoinen ja selvästi tottunut siihen, että rahalla saa… Kuitenkin hän on vielä lapsi/nuori ja hänestä välittyy tietty kypsymättömyys. Melko avoimesti Marie kertoo asioistaan, mutta silti sinne jää mukavasti salaisuuksia. Esimerkiksi tytön isän ja Erikin suhteen…

Vauhdikasta tekstiä. Sujahtaa hyvin jatkoksi sarjan ensimmäiselle kirjalle. Paljastaa hieman lisää sekä maailmasta että “organisaatiosta” joka on Kepler62-projektin takana. Ja sen merkityksestä. Ja kuten toivoa saattaa, jättää lukijan lopussa erittäin kutkuttavaan tilanteeseen odottamaan jatkoa.

Kuvitus on vauhdikasta ja värikästä. Tukee hyvin tarinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti