torstai 16. marraskuuta 2023

Beth O’Leary: Vaihtokauppa

Alkuteos: The Switch (2020)

Kääntäjä: Taina Wallin

Lukija: Eeva Eloranta & Kati Tammensola

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: WSOY

Kesto: 14h 19min

ISBN: 9789510462812

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2023: 44. Kirja kuuluu genreen eli kirjallisuuden lajiin, jota et lue yleensä (44/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2023 ainakin: 1, 2, 8, 10, 13, 16, 18, 20, 29 ja 40



*Tosirakkaus ei katso ikää eikä asuinpaikkaa.


Vaihtamalla paranee! Hittikirja Kimppakämpän tekijän raikas uutuus on iloinen sekoitus rakkautta, ystävyyttä ja maisemanvaihdoksia!


Burnoutin partaalla sinnitellyt Leena Cotton romahtaa töissä ja joutuu lomalle. Hänen isoäitinsä Eileen haluaisi treffeille, mutta yorkshireläiskylästä ei löydy miestä, jolla olisi omat hampaat ja vaatekomerossa muutakin kuin tweediä. He päättävät tehdä vaihtokaupat kahdeksi kuukaudeksi: Leena osallistuu kylätalkoisiin kumisaappaissa, ja Eileen muuttaa Lontoon trendikaupunginosaan ja kirjautuu deittisovellukseen.


Vaihtokauppa muistuttaa, että rakkauden voi löytää oudosta paikasta tai aivan nenän edestä. Teos singahti Britanniassa suoraan bestseller-listalle. Beth O’Leary on kerännyt runsaasti faneja myös Suomessa Kimppakämppä-romaanillaan.


Beth O’Leary opiskeli englannin kieltä ja kirjallisuutta yliopistossa ja työskenteli sittemmin kustantamossa lastenkirjallisuuden parissa. Hän kirjoitti esikoisromaaninsa Kimppakämpän junassa työmatkoillaan. Nykyään hän kirjoittaa romaaneja kokopäiväisesti. Sekä Kimppakämppä että Vaihtokauppa on myyty kymmeniin maihin ja ne ovat olleet yleisö- ja arvostelumenestyksiä.*



Vaihtokauppa seuraa kahden Eileenin elämää. Nämä naiset ovat isoäiti ja tyttären tytär, joiden elämät ovat täysin erilaiset. Isoäidin mies on lähtenyt ja hän elää pienessä ja tiiviissä yhteisössä pitäen silmällä masennuksesta kärsivää tytärtään. Nuorempi taas elää kiireistä työnarkomaanin elämää Lontoosta ja haaveilee omasta yrityksestä. Erinäiset syyt laittavat molempien naisten elämät uusiksi. Kuinka onnistuu eläkeikäisen nettideittailu Lontoossa? Miten voittaa kyläyhteisö puolelleen kevätjuhlien teemassa? Kaikki tämä ja paljon muuta selviää tässä vauhdikkaassa ja huumosia sisällään pitävässä teoksessa, joka yllättää.

Mukava, humoristinen ja lämminhenkinen teos, josta löytyy paljon jänniä henkilöhahmoja. Tapahtumia seurataan vuorotellen kummankin naisen kantilta, joten jännitettä on koko ajan tarjolla.

Lukijat ovat persoonallisia ja vakuuttavia. Joskin minulla meni tovi tottua heidän ääniinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti