torstai 2. marraskuuta 2023

JP Koskinen: Syyskuun surmanloukku

Alkuteos: Syyskuun surmanloukku (2023)

Lukija: Panu Kangas

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: CrimeTime

Kesto: 8h 16min

ISBN: 9789523826212

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Sarjamerkintä: Murhan vuosi #9

Peukku: q^^



*Joskus pahin vihollinen voi löytyä lähempää kuin arvaatkaan.


Yksityisetsivät Kalevi Arosuo ja Juho Tulikoski selvittävät kadonneen nuoren tapausta.


Survivalisti Antero Kuurakallio pestaa yksityisetsivät etsimään poikaansa Eeroa. Isä ja poika ovat riitaantuneet syystä, jota Antero ei etsiville kerro. Perhedraamaan juuret ylettyvät yllättävän syvälle ja riita osoittautuu vaaralliseksi välienselvittelyksi.


Syyskuun surmanloukku on JP Koskisen Murhan vuosi -sarjan yhdeksäs osa, joka vie Tulikosken kuukausi kuukaudelta kohti Arosuon suvun salaisuutta. Kun Kalevi Arosuon kiinnostus etsiväntyöhön näyttää lopahtavan, on Juho suurten päätösten edessä.


Kirjailija Juha-Pekka Koskinen on julkaissut useita romaaneja, dekkareita, novellikokoelmia sekä lasten- ja nuortenkirjoja. JP Koskinen on tunnettu muun muassa Murhan vuosi -sarjastaan.*



Nyt viimeistään saa lukija/kuuntelija vahvistuksen, että elellään samoja vuosia kuin reaalimaailmassa. Ainakin viitteet yms. ovat sen verran vakuuttavia.

Tässä osassa näyttää myös siltä, että Juho on todella ottamassa paikkaansa "isompana" tekijänä kaikesta huolimatta. Herran päätelmät alkavat osumaan oikeaan ja hän toimii varsin mallikkaasti. Vaikka lankeaakin silti aina pariin pieneen "lapsukseen". Ehkä hän jossain vaiheessa oppii niistä ulos? Se voisi olla oman terveyden kannalta hyvä asia. Varsinkin, kun ainakin tässä tapauksessa on mukana myös ihmisiä, jota eivät kaihda keinoja...

Suvun omat kiemurat jatkavat eloaan taustalla ja sieltä paljastuukin parikin ylläriä. Miten pitkälle Juho on valmis menemään?

Kangas jatkaa mainiota suoritustaan lukijana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti