torstai 11. helmikuuta 2021

Bjørn Sortland: Kepler62: Uusi maailma - Saari

 

Alkuteos: Kepler62: Øya (2019)

Kääntäjä: Outi Menna

Kuvittaja: Pasi Pitkänen

Teksti: Bjørn Sortland

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Sivumäärä: 44

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510444269

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Kepler62 #8

Peukku: q^^

*Be part of the story.

Kepler62 Uusi maailma kuvaa tuntemattomalle planeetalle asettuneiden lasten elämää. Siellä seikkailu tutkimattomalle saarelle jatkuu täynnä vaaroja ja yllätyksiä. Kepler62-seikkailusarjan toisen tuotantokauden itsenäinen toinen osa!

Kepler62 e –planeetan lapset ovat jakautuneet kahteen heimoon. Marie etsii piileskelevää isäänsä, asetehtailija Vallvikia ja joutuu uskomattomien haasteiden eteen.

Timo Parvelan, Bjørn Sortlandin ja Pasi Pitkäsen huippusuosittu, kansainvälinen kirjasarja Kepler62 on edennyt toiseen tuotantokauteensa. Kepler62 Uusi maailma kuvaa tuntemattomalle planeetalle asettuneiden uudisraivaajalasten elämää.

Marie liikkuu porukassa, joka haluaa kadonneen asetehtailijan takaisin johtajakseen. Epävarmuus ja vainoharhaisuus kasvavat leirissä ja odotukset kohdistuvat asetehtailijan tyttäreen, Marieen. Marie aloittaa yksinäisen matkan löytääkseen ja pysäyttääkseen isänsä. Hän uskoo isän piileskelevän tutkimattomalla saarella, joka on täynnä yllätyksiä. Joutuuko Marie taistelemaan omaa isäänsä vastaan?

Norjalainen Bjørn Sortland kirjoittaa Kepler62-sarjan toista tuotantokautta vuorotellen Timo Parvelan kanssa, ja planeetalle syntyneistä kahdesta heimosta kertovat tarinalinjat etenevät itsenäisesti.*



Tämä toinen heimo on erilainen kuin se, mihin tutustuimme edellisessä kirjassa. Nämä nuoret ovat käyttäneet aseita. Mutta asia ei ole niin yksiselitteinen kuin voisi kuvitella. Olivia ja Marie ovat nimittäin joutuneet pieniin erimielisyyksiin… Siskokset ovat ratkaisseet asiat omalla tavallaan. Tai pyrkivät ratkaisemaan ne.

Minua hieman hämää se, että jotenkin edellinen kirja antoi ymmärtää, etteivät kaksi heimoa juurikaan olisi tekemisissä toistensa kanssa. Suurin syy tähän oli se, ettei Jonin, Lisan ja Svetlanan johtama heimo tiennyt minne toinen heimo oli mennyt lähdettyään. Ja nyt kuitenkin kaksi heimoa ovat varsin aktiivisesti tekemisissä toistensa kanssa. Jotenkin jää jopa sellainen kuva, että heimot ovat ihan naapureita…

Saari on nopeatempoinen kirja. Se on melko jännittävä ja keskittyy todella paljon Marien ajatuksiin ja pohdintoihin. Näissä keskeisimpinä ovat oman isän vaarallisuus, se mitä tälle “ongelmalle” voi tehdä ja mahdollisuus ryhtyä itse johtamaan koko planeettaa. Kirja hieman toistaa itseään, mikä meinasi alkaa hermostuttamaan minua. Onneksi asiat etenevät kuitenkin kiitettävästi ja jännittävä tunnelma kestää hyvin yllä.

Pitkäsen kuvitus toimii loistavasti ja paikoitellen se on melko uhkaavan oloista. Uusi maailma on selvästikin kokonaisuutena suunnattu hieman vanhemmille lukijoille kuin alkuperäinen Kepler. Ihan luontevaa, sillä alkuperäiset lukijat ovat kasvaneet kirjojen mukana ja kasvavat edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti