sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Reijo Mäki: Jäätynyt enkeli

 

Alkuteos: Jäätynyt enkeli (1990)

Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)

Sivumäärä: 214

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511250647

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Vares #5

Peukku: q^^

*Porissa sattuu nuoren naisen kuolintapaus, jonka tutkimuksiin Vares joutuu mukaan tuttavankauppana. Jutun takaa alkaa paljastua syvälle ja pitkälle ulottuva verkosto, jolla isot pojat Porin kaupungissa panevat asiat hoitumaan. Vareksen tutkimukset vievät sameisiin vesiin - pohjalle niin sosiaaliryhmien asteikolla kuin Mäntyluodon satama-altaassa.*








Naisia, naisia antautuvaisia…” alkaa väkisinkin soimaan päässä. Sillä vaikka Vareksen elämä ei aina olekaan ruusuilla tanssimista, niin naisia siinä ainakin piisaa lämmittämään vilpoisia vuodenvaihteen päiviä ja öitä. Kumma, miten tämä karu, viinaksiin menevä mies onnistuukin aina viehättämään kauniimpaa sukupuolta.

Porin kaupunkiin sijoittuvat tällä kertaa tapahtumat. Ja pakkasen paukkuessa Vares tutkii nuoren naisen kuolemaa, joka ei olekaan sieltä yksinkertaisimmasta päästä. Ei tahdo löytyä selvää motiivia, mutta sitten kuitenkin tuntuu siltä, että tapaus kiinnostaa (tai ei kiinnosta) tiettyjä tahoja… Joutuupa Vares jopa itse epäiltyjen penkille. Joskin erään toisen kuolemantapauksen suhteen. 

Perinteistä jalkatyötä, sattumia sekä kovia linnassa istuneita kavereita. Perus Vares.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti