perjantai 12. helmikuuta 2021

Naoki Urasawa: Mujirushi : the Sign of Dreams

 

Alkuteos: 夢印 -MUJIRUSHI- [Mujirushi] (2017-2018)

Kääntäjä: John Werry

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 259

Kustantaja: VIZ Media, LLC

ISBN: 9781974715237

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b

Huom: mukautuksen tehnyt John Werry

*Kamoda will do anything to earn a quick buck, even if it means skipping out on his taxes to take his wife on a luxury cruise. But when a random tax audit bankrupts his family, Kamoda soon discovers his wife has taken that cruise after all-only without Kamoda or their daughter Kasumi. Desperate to provide, Kamoda invests in a scheme to mass-produce masks of controversial American presidential candidate Beverly Duncan. But a lackluster election kills their sales potential, burying Kamoda under a mountain of masks and debt. On the verge of despair, Kamoda discovers a sign that leads him to the Director, an art fanatic who vows he can make all of Kamoda and Kasumi’s dreams come true.*



Mangan kuvitus on sympaattisen lämminhenkinen. Päähenkilöt ovat ilmeikkäitä ja miellyttäviä katsoa. Sivuhenkilöihin taas on panostettu enemmän persoonallisella leimalla. Heiltä jokaiselta tuntuu löytyvän jotain “silmiin pistävää”. Paikkojen kuvaus on yksityiskohtaista ja tarkkaa. Upeaa katsottavaa!

Tarina on herttainen. Isä ja tytär joutuvat melkoiseen seikkailuun koettaessaan selvitä isän typeryyttään aikaan saamista veloista. Kaksikko todella tavoittelee unelmiaan, eivätkä he ole ainoita. Mukana menossa salaperäinen “johtaja”, taidevarasta jäljestävä etsivä, sekä muutama ranskalainen, jotka ovat kerran rakastaneet salaperäistä Kyokoa. Taustalla upea Louvre.

Mukava ja hyvin kerrottu tarina, jonka parissa viihtyy. Uskon, että monet ei-niin-perillä-mangasta-ihmisetkin voisivat pitää tästä. Etenkin kun mangan lopussa on myös hyvät selvitykset äänitehosteista ja kääntäjän huomautuksia. Kannattaa huomata, että manga luetaan oikealta vasemmalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti