keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Gary Whitta: Oliver. Volume 1

 

Alkuteos: Oliver. Volume 1 (2020)

Kuvittaja: Darick Robertson

Teksti: Gary Whitta

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 128

Kustantaja: Image Comics

ISBN: 9781534316638

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Oliver #1

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alun perin Oliver-sarjakuvalehden numeroissa #1-4

*Award-winnig screenwiter Gary Whitta (Rogue One: A Star Wars Story, The Book of Eli) teams with celebrated artist Darick Robertson (Transmetropolitan, HAPPY!, The Boys) for a startlingly original take on a literary classic - with a futuristic twist. OLIVER reimagines Charles Dickens’ most famous orphan as a postapocalyptic superhero who brings hope to the downtrodden people of a dystopian future England, even as he seeks to uncover the truth of his own mysterious origins.*



Sarjakuvan kuvitus on paikoitellen todella kaunista. Sen maisemat ovat tarkkoja ja yksityiskohtaisia ja väritykseen on panostettu. Myös ihmishahmot ovat todella realistisen näköisiä. Kuvissa silmä lepää.

Tarina onkin sitten toinen juttu. Maailmalla on mennyt todella paskasti. On ollut sotaa ja on kehitetty “massatuotantoihmisiä”. Näistä on lopulta tullut ainakin kolmannenluokan kansalaisia, olentoja, joilla ei juuri ole ihmissoikeuksia. Mutta näillä sotilailla on ainakin kunniansa, joka tuntuu “oikeilta” ihmisiltä unohtuneen… Näiden vanhojen sotilaiden keskuudessa kasvaa nuori Oliver, joka on melkoinen poikkeus.

Sarjan ensimmäinen osa esittelee maailmaa ja sen tilaa. Sekä antaa Oliverille mainion syyn lähteä kostoretkelle sekä selvittämään totuutta omasta itsestään. Kaikkiaan kiintoisa aloitus, jossa mukavasti lainaillaan Dickensiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti