sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Laura Ellen Anderson: Amelia Kulmuri ja kauhukarkelot

 

Alkuteos: Amelia Fang and the Barbaric Ball (2017)

Kääntäjä: Sarianna Silvonen

Lukija: Jenni Sainio

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 2h 17min

Kustantaja: Kumma-kustannus

ISBN: 9789523700697

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Amelia Kulmuri #1

Peukku: ^^b

*Amelia rakastaa halailla lemmikkikurpitsaansa. Amelia vihaa osallistua vanhempiensa järjestämiin kauhukarkeloihin. Ai niin, Amelia on muuten vampyyri.

Amelia Kulmurin perheessä on jälleen vuosittaisten kauhukarkeloiden aika. Tänä vuonna paikalle saapuvat myös itse kuningas ja hänen poikansa! Kun pilalle hemmoteltu prinssi kaappaa Amelian lemmikkikurpitsan, alkaa armoton pelastusoperaatio.

Tervetuloa Yösydämen kaupunkiin, missä pimeys hallitsee kaikkea, glitter on pelottavaa ja yksisarviset tarkoittavat painajaisia. Amelia Kulmuri ja kauhukarkelot on ensimmäinen osa kirjasarjaa, jossa hulvaton huumori kohtaa mielikuvituksellisen tarinankerronnan. Se osoittaa mieleenpainuvalla tavalla, kuinka asiat eivät ole aina sitä, miltä ne ensisilmäyksellä näyttävät. Kirjan hauska kuvitus ja erikoiset hahmot innostavat kääntämään kerta toisensa jälkeen vielä yhden sivun.

Laura Ellen Anderson on kirjailija ja kuvittaja, joka rakastaa kaikkea syksyyn liittyvää - kuten halloweenia. Hän asuu Lontoossa ja on julkaissut kymmenen vuoden aikana useita menestyneitä lastenkirjoja. Vapaa-aikansa Laura käyttää 3D-hahmojen tekemiseen, leivontaan ja erilaisten tehtävälistojen luomiseen.*



Tässä on mainio lastenkirja joka hyödyntää hyvin perinteisiä uskomuksia vampyyreistä ja muista, mutta tuo ne silti aivan uusille ulille! Täältä löytyy lemmikkikurpitsoja ja muita kiintoisia taikaolentoja. Amelian ja tämän ystävien seurassa aika ei mene pitkäksi ja huumoria löytyy hyvässä mitassa. Lisäksi tarina on kiinnostava ja jännittävä ja sen sisälle on saatu myös paljon tärkeää asiaa esimerkiksi ystävyydestä ja siitä, miten toisia tulisi oikeasti kohdella. Hauska ja hersyttävä kokonaisuus!

Se mikä jäi itseäni “häiritsemään” on oikeastaan aika pikkuinen seikka. Äänikirjassa kun ei näe kuvitusta. Googlasin taiteilijan ja hänen tyylinsä on rento ja railakas. Joten suosittelen tarttumaan ennemmin fyysiseen kirjaan ja nauttimaan kuvituksesta. Se on sen arvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti