maanantai 15. helmikuuta 2021

Karin Slaughter: Menneisyyden jäljet

 

Alkuteos: Pieces of Her (2018)

Kääntäjä: Virpi Kuusela

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Sivumäärä: 362

Kustantaja: HarperCollins Nordic

ISBN: 9789150760910

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Peukku: ^^b

*Menneisyyden jäljet

Entä jos joku, jonka luulit tuntevasi läpikotaisin, osoittautuukin ventovieraaksi, henkilöksi jota et ole koskaan tuntenutkaan…

LEMPEÄ ÄITI

Andrea tuntee äitinsä Lauran enemmän kuin hyvin. Laura on viettänyt koko elämänsä rauhallisessa Belle Islen rannikkokylässä. Laura rakastaa hiljaiseloa. Ja kaikki rakastavat lempeää Lauraa.

JA SALAISUUS

Kaikki muuttuu, kun Laura ja Andrea sattumalta joutuvat ravintolassa keskelle verilöylyä. Andrea näkee äidistään aivan uuden puolen. Käy ilmi, että ennen kuin Laura oli Laura, hän oli jotain aivan muuta.

JOKA VOI TAPPAA…

Poliisi etsii vastauksia ja Lauran viattomuus on vaakalaudalla. Laura ei puhu kenellekään, ei edes omalle tyttärelleen. Andrean on etsittävä totuus ja hän ajautuu epätoivoiselle tutkimusmatkalle äitinsä menneisyyteen. Jos Andrea epäonnistuu, se voi tuhota heidät molemmat…*



Menneisyyden jäljet on nopeatempoisesti etenevä jännäri, jossa eletään kahdella eri aikatasolla. Nykyajassa seurataan nuoren Andrean, Andyn, tekemisiä sen jälkeen kun hän on nähnyt äitinsä tekevän jotain ennenkuulumatonta. Nuori, elämässään päämäärättömästi eteenpäin kulkenut nainen joutuu äkkiä ottamaan vastuun elämästään ja teoistaan ja samalla hän oppii äidistään ja tämän menneisyydestä täysin uusia ja odottamattomia asioita. Kaikki ei todellakaan ole niin seesteistä kuin mitä Andy on luullut… Toisella tasolla taas eletään menneisyydessä ja seurataan tapahtumia, jotka sitten aikanaan johtavat nykyisiin tilanteisiin. Tarina ja kerronta on hienosti tasapainotettu näiden aikavaihteluiden välille. Lukija ei ehdi pitkästymään.

Henkilöhahmot ovat hyvin rakennettuja ja heissä kaikissa on enemmän kuin yksi puoli. He elävät ja kehittyvät tarinan edetessä. Monesti lukija pääsee myös yllättymään heidän ratkaisuistaan. Heidän vaiheitaan on jännittävä seurata, sillä salaisuudet paljastuvat lukijalle/kuuntelijalle vähitellen. Osa vasta aivan lopussa.

Hyvä ja jännittävä kokonaisuus, jonka parissa viihtyy. Ehkä pienen miinuksen annan sille, miten paljon p*skaa yhden ihmisen niskaan on voitu kipata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti