torstai 25. helmikuuta 2021

Paulo Coelho: Vakooja

 

Alkuteos: A Espiã (2016)

Kääntäjä: Sanna Pernu & Jarna Piippo

Lukija: Sanna Majuri

Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)

Kesto: 3h 54min

Kustantaja: Bazar

ISBN: 9789522794338

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Paulo Coelho kertoo historian kuuluisimman vakoojan Mata Harin tarinan. Romaani kuvaa Mata Harin eksoottisen elämän vaiheet, jotka sisälsivät runsaasti koettelemuksia ja kärsimystä mutta myös ainutlaatuisia hetkiä, joista tuli osa historiaa.

Näyttelijä, tanssija, kurtisaani ja Pariisin elegantein nainen - Mata Hari (1876-1917) oli tätä kaikkea. Hän tapasi Sigmund Freudin, seurusteli Pablo Picasson ja Amadeo Modiglianin kanssa ja koki traagisen kohtalon ensimmäisen maailmansodan pyörteissä.

Mata Hari etsi omaa totuuttaan, identiteettiään ja halusi rikkoa sovinnaisuuden rajoja, eikä hän suostu tarinan mukaan katumaan tekojaan vaan toteaa: “En tiedä muistetaanko minut joskus tulevaisuudessa, mutta jos niin käy, en halua että minua koskaan pidetään uhrina vaan ihmisenä, joka astui rohkeasti eteenpäin ja maksoi siitä vaaditun hinnan pelotta.”*



Hienosti koottu päiväkirjamainen kertomus yhden naisen elämästä. Kaunista ja rehellisen tuntuista tekstiä, joka herättää henkiin mystisen naisen. Näin kaikki olisi voinut tapahtua. Tämä voisi olla totuus. Sitä oikeaa totuutta tuskin kuitenkaan koskaan saamme tietää. Menneisyys on haudannut omansa ja yhteiskunta tehnyt omat päätelmänsä.

Kiinnostava ja eläväntuntuinen teos. Lukijana Majuri onnistuu hyvin herättämään henkiin tämän legendaarisen naisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti