lauantai 6. helmikuuta 2021

Ram V: Grafity’s Wall

 

Alkuteos: Grafity’s Wall (2020)

Kuvittaja: Anand Radhakrishnan

Teksti: Ram V

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 144 

Kustantaja: Dark Horse Books

ISBN: 9781506715827

Muoto: Sid.

Peukku: q^^

*Four kids in Mumbai are brought together by circumstances at a broken down wall - one that will become a canvas for the picture of their lives in a place that both inspires and oppresses, indiscriminately and in equal measure.*








Graffity’s Wall on sarjakuva, jossa huomaa “kulttuurisen” rikkauden. Se on tyyliltään värikylläinen ja jotenkin paksun eläväinen. Tuolla hassulla ilmaisulla koetan selittää sen piirtotyyliä. Kuvitus on paikoitellen lähes kolmiulotteisen näköinen ja se elää jotenkin hieman erilaisella tavalla kuin länsimainen sarjakuva. Toisinaan tuntui kuin osa kuvista aiheuttaisi lievää huimausta. Kiintoisasti kuvitettu sarjakuva.

Tarina on melkoinen. Nuoria elämässä slummissa. Heillä on omat huolensa ja omat unelmansa. Kuka diilaa huumeita, kuka haluaa elää taiteesta ja kuka vain kirjoittaa. Näiden nuorten ystävyys punoutuu yhteen ja he joutuvat kohtaamaan elämän karuja totuuksia. Heidän elämänsä on todella erilaista kuin se, mihin olemme tottuneet. Heille jokainen päivä on taistelua olemassaolosta.

Yhdistelmänä tarina ja kuvitus ovat toimiva kokonaisuus. Raaka, kaunis kuvaus eräistä elämistä ja unelmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti