keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Tome & Janry: Minä olen Pikku Piko

 

Alkuteos: Le petit Spirou : tu veux mon doigt? (1991)

Kääntäjä: Pirjo Thorel

Kuvittaja: Tome

Teksti: Janry

Ilmestymisaika: 1991 (ko.painos)

Sivumäärä: 46

Kustantaja: Semic

ISBN: 9518762376

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Pikku Piko seikkailee #1

Peukku: q^^

*Ennen kuin Pikosta tuli iso, hän oli pieni ja asui vanhempiensa kanssa pienessä maaseutukaupungissa. Hänen suuri rakkautensa oli pikkutyttö nimeltä Sussu, ja hänen paras kaverinsa oli Pehko. Yhdessä he tekivät elämän vaikeaksi isä Angelossille, liikunnanopettaja Jämälle, valvoja Härkäpäälle ja kaikille muille tyhmille aikuisille, jotka olivat unohtaneet olleensa kerran itsekin lapsia.*





Pikku Pikolla on aika vähän yhteneväisyyksiä aikuiseen minäänsä. Tai ainakaan minä en ole tunnistavinani tästä kieltämättä hieman “pervosta” pikkupojasta myöhempien aikojen sankariani. Parhaiten Pikku Pikon seikkailuista nauttii kun ottaa lasten touhut ja kohellukset ihan kokonaan omana juttunaan.

Tässä ensimmäisessä albumissa tutustutaan Pikku Pikoon ja hänen kavereihinsa. Pääsääntöisesti sarjakuva koostuu yhden sivun mittaisista lyhyistä pätkistä joiden aiheet vaihtelevat liikuntatunnin sattumuksista Pikon ullakon löytöihin. Välillä pojille käy hyvin ja välillä huonosti. Uskon huumorin toimivan enemmän varttuneemmille lukijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti