maanantai 7. heinäkuuta 2014

Karin Slaughter: Kisscut

Alkuteos: 2002 (ilm.)
Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)
Sivumäärä: 434
Kustantaja: Arrow Books
ISBN: 978-0-0995-5306-9
Muoto: Pokkari
Sarjamerkintä: Grant County –sarjan 2. osa

*When a teenage quarrel in the small town of Heartsdale explodes into a deadly shoot-out, Sara Linton – paediatrician and medical examiner – finds herself entangled in a horrific tragedy. And what seems at first to be a terrible but individual catastrophe proves to have wider implications when the autopsy reveals evidence of long-term abuse and ritualistic self-mutilation.

Sara and police chief Jeffrey Tolliver start to investigate, but the children surrounding the victim close ranks. The families turn their backs. Then a young girl is abducted, and it becomes clear that the first death is linked to an even more brutal crime. And unless Sara and Jeffrey can uncover the deadly secrets the children hide, it’s going to happen again…*



Hyytävän ihastuttavaa Slaughteria. Juoni tempaa jälleen mukaansa ja pitää otteessaan alusta loppuun. Vauhtiin päästyä ei tee mieli laskea kirjaa ollenkaan käsistään. Itse jälleen kerran ahmin viimeiset satakunta sivua, vaikka olisi jo oikeastaan pitänyt olla nukkumassa. Mutta kun ei vain malttanut.

Tällä kertaa kirjan juoni ja osa tapahtumista ovat melkoisen ahdistaviakin. Syynä on ehdottomasti se, että rikoksien kohteina ovat nimenomaan lapset ja nuoret. Jos siis alle 16-vuotiaisiin kohdistuvat rikokset kavahduttavat mieltä, ei ehkä kannata tähän kirjaan tarttua. Jos mieli taas kestää, kannattaa se ehdottomasti lukea.

Nyt pääsemme paremmin sisään Saran ja Jeffreyn suhteeseen ja tunteisiin ja saamme hieman lisää tietoa Jeffreyn nuoruudesta. Lena Adams avautuu eteemme uudessa valossa ja Lintonien perheen rakastettavat hahmot antavat meille myös hyvää kuvaa perhe-elämästä. Niin sen huonoista kuin hyvistäkin hetkistä. Slaughterilla on miellyttävä tapa avata henkilöhahmojaan vähän kerrallaan niin, että lukija tutustuu heihin ja tulee uteliaaksi niin, ettei malttaisi odottaa seuraavaa kertaa päästäkseen tutustumaan heihin paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti