perjantai 22. toukokuuta 2015

Neil Gaiman: THE SANDMAN: Season of Mist

Alkuteos: 1990-1991 (ilm.)
Ilmestymisaika: 2010 (ko.painos)
Sivumäärä: 192
Kustantaja: DC Comics
ISBN: 978-1-4012-3042-5
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: The Sandman Library volume 4
Peukku: ^^b

*THE SANDMAN is the most acclaimed and award-winning comics series of the 1990s for good reason: a smart and deeply brooding epic, elegantly penned by Neil Gaiman and illustrated by a rotating cast of comics' most sought-after artists, it is a rich blend of modern myth and dark fantasy in which contemporary fiction, historical drama, and legend are seamlessly interwoven. The saga on THE SANDMAN encompasses a series of tales unique in graphic literature and is a story you will never forget.

Ten thousand years ago, Morpheus, the King of Dreams, condemned a woman who loved him to eternal damnation. In SEASON OF MISTS, the other members of his immortal family, the Endless, convince him that this was an injustice. To correct it, he must journey to Hell and rescue his banished love. But Lucifer, the Lord of the Hell, has sworn to destroy Morpheus, and Lucifer’s plans are subtle…*Season of Mist on jälleen ehyempi teos tarinallisesti. Kaikki siinä olevat osat liittyvät selkeästi toisiinsa ja koko Sandmanin-tarinaan. Se on oikein mielenkiintoinen tapaus ja valottaa kyllä hyvin asioita ja näiden mystisten Endlessien eloa. Heistä kyllä olisi kiintoisaa saada enemmänkin tietoa…

Värityksiensä puolesta teos on jälleen rauhallisempaa ja hillitympää. Värit eivät lennä päin näköä, eikä kummallisia ruutuasetteluja oikeastaan ole. Sarjakuva on siis tottumattomammallekin helppolukuinen. Ainakin melkein. Tässä osassa nimittäin puhekuplien lukeminen on joskus hankalaa. Ensinnäkin tuntuu, että tekstiä on koetettu pieneen tilaan änkeä aivan liikaa ja kuplat ovat siksi tupaten täynnä ja sanat miltei toisissaan kiinni. Tämä vielä ehkä menisikin, mutta tyylikeinona käytetyt erilaiset fontit tietyille hahmoille ovat toisinaan erittäin hankalalukuisia. Etenkin kun sanat miltei sotkeutuvat toisiinsa. Se hidastaa lukemista.

Nyt huomasin myös ensimmäistä kertaa kunnolla sen, että THE SANDMANissä on useampia piirtäjiä. Tähän asti piirtäjät ja heidän tyylinsä ovat liukuneet melko hyvin yksiin niin, ettei vaihtuminen häiritse. Nyt joissain kohdissa muutos on niin suuri, että se pistää välittömästi silmään. Etenkin kun piirtojälki on omaan silmääni melko hirveää katsella… Näissä minusta rumemmissa kohdissa oli vähän pistettävä itseä lukemaan ja sittenkin koetti edetä mahdollisimman nopeasti, jotta pääsi siitä eroon. Vähän siis varmaan huomio pääsi herpaantumaan. Oi kumpa en olisi niin nirso piirtojälkien suhteen! Olisin nauttinut enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti