tiistai 19. tammikuuta 2016

Juan Gómez-Jurado: Taivaspaikka

Alkuteos: Contrato al Paraíso (2007)
Suomentaja: Taina Aarne
Ilmestymisaika: 2009 (ko.painos)
Sivumäärä: 389
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-22969-8
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Anthony Fowler ja Andrea Otero #2
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 3, 32, 42 ja 44


* Huippusalainen retkikunta uhkaa paljastaa salaisuuden, joka järisyttäisi tuntemaamme maailmanjärjestystä.


Espanjalainen journalisti Andrea Otero saa odottamattoman puhelinsoiton: häntä pyydetään mukaan amerikkalaisen miljardöörin rahoittamalle löytöretkelle. Ryhmä, johon kuuluu myös Vatikaanin vakoojien pappisjäsen Anthony Fowler, aikoo paljastaa kristikunnan tarkimmin vaalitun salaisuuden. Alkuperäiset Jumalan kymmenen käskyä sisältävä Raamatun liitonarkki on haudattu Jordanian aavikolle.


Liitonarkin löytyminen synnyttäisi uskonnollista kiihkoa Lähi-Idässä ja saattaisi johtaa juutalaiset ja muslimit täyteen uskonsotaan. Maailmanlaajuisen katastrofin välttämiseksi salaiset palvelut ottavat mittaa toisistaan Jordanian aavikolla. Ja kun Andrea ryhtyy tapahtumien polttopisteessä turhan uteliaaksi, hänkin joutuu todelliseen vaaraan.*


Kirjailijan toinen kirja, jossa seikkailevat isä Anthony Fowler ja reportteri Andrea Otero, jotka tulivat lukijoille tutuiksi hänen esikoistrilleristään Kuolinkellot. Taivaspaikka jatkaa eräällä lailla näiden kahden tarinaa. Se avaa Fowlerin historiaa enemmän ja paljastaa lukijalle uusia tietoja myös Andreasta, joka eräällälailla on kirjan päähenkilö vaikka lukija pääseekin seuraamaan tapahtumia useiden eri tahojen kautta. Tarjolla on niin terroristia kuin vakoiluyrityksen pomoakin.


Kirjassa on monia henkilöitä. Onneksi tarjolla on henkilölista, josta on nopea tarkastaa kuka on kukakin. Ja mainittakoon se, että hahmojen määrä tulee kyllä karisemaan kirjan edetessä… Mitä muutakaan voisi odottaa kun terroristit vaanivat tutkimusryhmää?


Kokoon on kasattu viihdyttävä ja monivaiheinen juoni, jossa kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Useammallakin henkilöllä on omat suunnitelmansa tapahtumien kehityksen suhteen. Tarinaan punotaan mielenkiintoisesti historiaa ja syitä siihen, miksi oikein moisella tutkimusmatkalla ollaan.


Tarina lähtee liikkeelle verkkaisesti, mutta vauhti kiihtyy yllättävän nopeasti. Eikä sitten meinaa pysähtyä ollenkaan. Tuntuu kuin lukija saisi olla jopa vähän varpaillaan sen suhteen, mitä oikein tapahtuukaan seuraavaksi ja missä. Tapahtumia kun tosiaan seurataan niin Jordanian aavikolla kuin myös Amerikan mantereella.

Hyvä tarina, kiinnostavat henkilöhahmot, jännittäviä tapahtumia. Ja tämä kaikki vielä kirjoitettu kiinnostavalla tavalla. Dan Brownin ystäville voin lämpimästi suositella. Miksei muillekin, jos Liitonarkin perässä juoksentelu kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti