maanantai 4. tammikuuta 2016

Karin Slaughter: Faithless

Alkuteos: Faithless (2005)
Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)
Sivumäärä: 530
Kustantaja: Arrow Books
ISBN: 978-0-0995-5309-0
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: The Grant County Serie #5
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 9, 25 ja 44


*A walk in the woods takes a sinister turn for police chief Jeffrey Tolliver and medical examiner Sara Linton when they stumble across the body of a young girl. Incarcerated in the ground, all the initial evidence indicates that she has, quite literally, been scared to death.


But as Sara embarks on the autopsy, something even more horrifying comes to light. Something which shocks even her. Detective Lena Adams, talented but increasingly troubled, is called in from vacation to help with the investigation - and the trail soon leads to the neighbouring county, an isolated community, and a terrible secret…*

Pitkästä aikaa paluu tämän sarjan pariin. Haikeaa ajatella, että jäljellä on enää viimeinen osa…


Tällä kertaa tarina pitäytyy nykyajassa vaikka vähitellen paljastuukin, että kytköksiä menneisyyteen on. Historialla kun tuppaa olemaan tapana toistaa itseään. Se tekeekin tästä tarinasta kylmäävän. Kuinka ihminen voi vuosikymmeniä tehdä tekojaan ilman että jää siitä kiinni?


Tapahtumien keskiössä on pieni yhteisö, jota voi nimittää eräänlaiseksi kristilliseksi kommuuniksi. He arvostavat melko perinteisiä ja vanhoillisiakin arvoja, ei alkoholia tai huumeita ja naisen paikka on kotona. Yhteisö tarjoaa turvaa ja uuden mahdollisuuden. Mutta kuten varsin usein tämän tapaisissa pienissä yhteisöissä, siellä on oma vahva hierakiansa ja omat ongelmansa, jotka eivät aina aivan kestä päivänvaloa…


Sara ja Jeffrey ovat viimeinkin pääsemässä on/off-tilanteessaan jonkinlaiseen ratkaisuun, vaikka sitäkin sotkemaan tuodaan menneisyyden haamuja. Lena taas joutuu käsillä olevan tapauksen yhteydessä kohtaamaan eräänlaisen peilin, joka on omiaan herättelemään häntä hänen omasta sekasortoisesta tilanteestaan.


Olen tainnut joskus mainita, ettei Lena Adams ole kuulunut hahmoina suosikkeihini Slaughterin myöhemmissä kirjoissa. Nyt lukiessani hänen tarinaansa oikeassa järjestyksessä olen alkanut vähitellen lämpenemään hänelle. Alan ymmärtää tuota naista ja hänen aivoituksiaan, vaikken aina ehkä hyväksykään hänen tekojaan. Lena on alkanut muuttua ihmiseksi minulle. Sen sijaan en edelleenkään tajua sitä, miksi jotkut hypettävät Jeffreytä. Onhan hän hyvä poliisi ja hänellä on mielenkiintoinen historia ja kaikkea, muttei hän silti mikään unelma-aviomies olisi. Mutta makunsa kullakin.

Taattua hyytävää Slaughteria tarjolla. Soveltuu mainiosti kovan trillerin ystäville. Heikkohermoisimpien kannattaa jättää hyllyyn, sillä yksityiskohdilla mässäillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti