lauantai 30. joulukuuta 2017

Sue Grafton: R is for Ricochet

Alkuteos: R is for Ricochet (2004)
Ilmestymisaika: 2005 (ko.painos)
Sivumäärä: 413
Kustantaja: Pan Books
ISBN: 0-330-48834-1
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Kinsey Millhone Aakkosmurhat #18
Peukku: ^^b
Huom: suomennettu nimellä R niin kuin raha
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 10, 24, 29, 34, 37, 39 ja 47

*Kinsey Millhone, employed by Nord Lafferty to drive his daughter home from her incarceration at the California institute for women, marvels at the simplicity of the task. But Reba Lafferty emerges feisty and rebellious, and Kinsey is soon fighting to prevent her charge from breaking the conditions of her parole.

As she finds herself befriending the ex-gambler, ex-alcoholic and ex-con, Kinsey discovers that Reba had taken the fall for her boss, also her lover, when he conducted a highly crafted money-laundering scam. Alan Beckwith has so far escaped the clutches of the FBI; now they believe he is laundering money for a Colombian drug cartel - they just need the proof.

When Kinsey is asked to persuade Reba to unveil crucial evidence guaranteed to put Beckwith behind bars, she doesn’t expect cooperation. But when Reba hears shocking new information about her lover, she is suddenly all too eager to do everything she can to ruin him…*Tämä lukuprojektini on edennyt viimeaikoina paremmin kuin hyvin. Olin jo suunnitellut pitäväni pientä taukoa, mutta sitten huomasin tämän kirjaston vaihtokirjahyllystä ja siinä sitten oltiin… Eikä kaduta. Pääsin nimittäin todella hyvin Kinseyn maailmaan näin englanniksi. Teksti on sujuvaa ja hahmojen persoonat pääsevät hyvin esiin. Olisiko mahdollista, että osa kirjojen viehätyksestä on hävinnyt käännöksissä?

Tällä kertaa Kinseyn ei tarvitse etsiä kadonneita (ainakaan koko aikaa) tai selvittää murhaa. Nyt hän on “lapsenvahtina”. Ja sitä kautta tietenkin pulassa. Mikä ei lukijaa haittaa ollenkaan. Tarina on viihdyttävä, sivuhahmot persoonallisia ja raikkaita ja juoni etenee kiinnostavasti. Lisäksi lukija pääsee taas askelen lähemmäksi Kinseytä, joka saa uusia inhimillisiä piirteitä. Pakko sanoa, että hahmon kehitystä on ollut hieno seurata. Välillä on ollut huonompia hetkiä, mutta tässä osutaan taas hyvin nappiin ja viihtyvyys on taattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti