tiistai 20. helmikuuta 2018

A. R. Wise: 314

Alkuteos: 314 - Book 1 (2012)
Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)
Sivumäärä: 304
Kustantaja: ?
ISBN: ?
Muoto: e-kirja (kindle)
Sarjamerkintä: Widowsfield Trilogy #1
Peukku: q^^
Huom: Saatavana myös audiobook, lukijana Vanessa Johansson
Lukuhaaste 2018: 6. Kirja on julkaistu useammassa kuin yhdessä formaatissa (9/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 3
Hyllynlämmittäjä: 10


*Alma Harper has been trying to forget what happened in Widowsfield 16 years ago. She has a good life as a music teacher now, and might rekindle her relationship with her one true love. However, the number 314 haunts her, and threatens to bring her back to the day that her brother disappeared. When a reporter shows up, just days before March 14th, Alma realizes that her past is coming back to haunt her. What happened on March 14th, at 3:14, 16 years ago? No one but The Skeleton Man can remember.*

Tämä trilogia on oikeastaan yksi tarina. Ainakin jos kirjailijan omia kommentteja on uskominen. Kukin kirjoista avaa tarinaa hieman erilailla, jolloin rakentuu yhtenäinen kokonaisuus. Saa siis nähdä, koska tulee loput osat luettua, sillä ensimmäinen osa ei täysin vakuuttanut minua.


Ensimmäisessä osassa avataan maailmaa ja se keskittyy Almaan ja tämän kadonneen veljen muistoon. Se on välillä melkoisen pelottavaakin luettavaa, sillä lukija pääsee katsomaan, mitä kamalaa oikein tapahtuikaan 16 vuotta sitten. Näiden miltei kingmäisten kauhupätkien jälkeen palataan aina “normaaliin” aikaan, jossa Almalla on melko tavallisia ongelmia: on/off-suhde, menneisyyden taakat jne. Ehkä vähän tylsäksi menee se, että äkkiä tuntematon reportteri ja tämän pari kustantavat täyshemmottelun ja mukaan sotketaan huumesotkuja, katkaisuhoitoa ja muuta hollywoodmaista kamaa... Kaikki vain sen takia, että halutaan leikkiä haamujengiä.


Lukijan kannalta kahdessa ajassa seikkailu on hivenen haastavaa. Menneisyyden pätkät eivät ole mitenkään selviä lukijalle. Kamalia asioita tapahtuu ja vaikka muut tietävät syyn, he varovat visusti sitä sanomasta. Vastapainona olevat normaaliajan tapahtumat taas saavat väliin hermostumaan, sillä asiat eivät etene. Tai sitten ne ovat liian hollywoodmaisia, kuten jo vihjasin. Onneksi vähitellen asioita alkaa selvitä myös lukijalle, vaikka vielä paljon jääkin pimentoon...

Toinen ja kolmas osa jatkaisivat tarinaa itse Widowsfieldin kaupungissa. Toinen kertoisi tapahtumista yhdessä ajassa ja toinen taas jakaisi ajankuvan kohti päätöstä. Mutta millainen se päätös oikein tuleekaan olemaan? Mitä kaikkia salaisuuksia vielä onkaan paljastumatta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti