torstai 7. helmikuuta 2019

Achdé & Gerra: Kaunis Quebec

Alkuteos: La Belle Province (2004)
Kääntäjä: Liisa Leppänen
Kuvittaja: Achdé
Teksti: Laurent Gerra
Ilmestymisaika: 2004 (ko.painos)
Sivumäärä: 46
Kustantaja: Egmont kustannus
ISBN: 952-469-216-3
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Lucky Luke Uudet seikkailut #1
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 16, 18, 35, 39 ja 47Olin pienenä Lucky Luken suuri fani. Luulin lukeneeni kaikki seikkailut, mutta eipä se kyllä ole läheskään totta. Sattumalta käsiini sattui Lucky Luken Uusien seikkailujen ensimmäinen osa. Pienellä pelolla tartuin siihen ja kokeilin.


Piirtojälki on hyvää ja tarttuvaa. Se muistuttaa paljon tyylillisesti vanhoja sarjakuvia ja on silti jotenkin raikas. Itseäni mahdolliset muutokset ja erot eivät kuvituksessa ollenkaan haitanneet. Hienoa työtä ja iloa silmälle.


Tarina taas… Siinä on hyödynnetty alkuperäisten sarjakuvien huumoria. Löytyy höpsö koira ja viisas hevonen. Pesuloita pyörittävät kiinalaiset ja tutut kapakkameiningit. Sen sijaan itse pääjuoni tuntui astetta vakavammalta, jotenkin “aikuismaisemmalta”. Se ei ole huono asia, joskin juoneen joutuu ehkäpä kiinnittämään aavistuksen verran enemmän huomiota.


Kokonaisuutena sanoisin, että Lucky Lukesta pitävien kannattaa tutustua hänen uusiin seikkailuihinsa. Näin lännen nopein mies ampuu vielä muutamia kertoja enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti