keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Christian Jacq: Ikuisuuksien temppeli

Alkuteos: Ramses, Le Temple des millons d’anées (1996)
Kääntäjä: Anna-Maija Viitanen
Ilmestymisaika: 2000 (ko.painos)
Sivumäärä: 463
Kustantaja: Gummerus
ISBN: 951-20-5657-7
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Ramses #2
Peukku: q^^
Huom: säkeet Homeroksen Iliaasta suomentanut Otto Manninen
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 16, 18 ja 35
Hyllynlämmittäjä: 8

*Valon pojan kruunaamisen hetki on koittanut. Hänellä on kaikkea mitä tuleva faarao voi elämältään toivoa: Nefertarin, hänen kuninkaallisen puolisonsa ja unelmiensa naisen rakkaus, äidin tuki ja vankka nuoruuden ajan ystävien verkosto. Mutta nuoren faaraon kruunulla on monta havittelijaa…

Onnistuuko Ramses väistämään veljensä Khenarin ansat? Löytääkö hän oikeat aseet salaperäisen noidan mustaa magiaa vastaan? Pystyykö hän vastustamaan heettien vehkeilyä?

Kuninkaallinen pari tietää vain yhden keinon näkyvien ja näkymättömien vastustajien voittamiseksi: on rakennettava Ikuisuuksien temppeli.*


Sarjan toinen osa seuraa Ramseksen hallituskauden muutamaa ensimmäistä vuotta. Ajallisesti se on siis paljon tiiviimpi kokonaisuus kuin ensimmäinen kirja. Tästä huolimatta tapahtumia on paikoitellen hankalampi seurata. Ensinnäkin kirjassa tapahtuu paljon. Monet tapahtumista menevät päällekkäin, eikä koko kirjassa varsinaisesti mainita aikaa kunnolla. Ajan määrittäminen tapahtuu maininnoilla kuten “toisen hallitusvuoden alussa” tai “Niilin tulviessa”.

Kirjan tärkeimpiä tapahtumia ovat uuden pääkaupungin Pi-Ramseksen rakentaminen, Ramseksen ystävyyssuhteissa tapahtuvat asiat sekä tietenkin hänen vihollistensa ja kilpailijoidensa juonet. Ramseksella on monta vastustajaa, joista kaikista hän ei vielä ole edes itse selvillä ja osa häntä tukevista ihmisistä tuntuu tekevän vääriä päätelmiä. Ikuisuuksien temppeli tuntuukin olevan eräänlainen välinäytös Ramseksen tarinassa, vaikkei hänen tekojaan tässäkään kirjassa parane vähätellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti