lauantai 16. helmikuuta 2019

Jarkko Sipilä: Mies kuumasta

Alkuteos: Mies kuumasta (2015)
Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)
Sivumäärä: 192
Kustantaja: CrimeTime
ISBN: 978-952-289-244-7
Muoto: e-kirja (EPUB)
Sarjamerkintä: Takamäki #15
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2019: 7. Kirja kertoo paikasta, jossa olet käynyt (17/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2 ja 18
Hyllynlämmittäjä: 6

*Suomeen päätynyt baskiterroristi - saako rikoskomisario Takamäki ryhmineen selville, mitä on tapahtumassa?

Komisario Takamäen murharyhmä pääsee väärennettyjen euroseteleiden jäljille. Alamaailmassa liikkuva ataripoliisi Suhonen kerää tietoa ja löytää yllättäen yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin. Pian juttu on niin kuuma, ettei keneenkään voi luottaa.

Entinen baskiterroristi Aritz Goikurea Urrutia saa kuulla Espanjan terrorismin vastaisen poliisin tarkastajalta, että hänen taustansa poliisin vasikkana on paljastunut. Goikurean on lähdettävä Espanjasta ja hän päätyy Suomeen.

Mies kuumasta on taattua Sipilää eli klassinen poliisiromaani. Jarkko Sipilä kuvaa uskottavalla ja realistisella tyylillään poliisityötä arkisen tarkasti ja ajankohtaisesti.*


Sipilä on minulle tuntemattomampi kirjailija, mutta hänen teoksiaan on kehuttu melkoisesti. Eikä suotta. Vaikka hyppäsinkin Takamäen ja kumppaneiden seuraan tuoreemmasta teoksesta, pääsi hahmoihin hyvin kiinni. He ovat kiinnostava joukko, ja heidän välisissään suhteissa on monisävytteisiä vivahteita, joita seuraa mielellään.

Kirjan juoni on hyvin rakennettu. Se nappaa mukaansa ja pitää otteessaan. Lukiessa huomasin, että päivämäärien ja kellonaikojen kanssa sai olla tarkkana. Ajalla on tässä kirjassa merkitystä. Hyvän sarjakirjan merkki on se, että kirjassa syntyy mielikuva tapahtumien jatkumosta, mutta että siitä huolimatta kuhunkin kirjaan pääsee sisälle lukematta edellisiä osia. Tässä se toimii. Menneisyyttä on, mutta se ei häiritse tapahtumia vaan maustaa niitä mukavasti.

Hyvä jännäri, jossa edetään rauhallisesti perinteikkäämpää poliisin työtä arvostaen. Loppua kohti tapahtumat kiihtyvät ja muuttuvat jopa hyvin jännittäviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti