lauantai 2. helmikuuta 2019

Petja Lähde: Surunsyömä

Alkuteos: Surunsyömä (2018)
Kuvittaja: Matti Pikkujämsä
Teksti: Petja Lähde
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 165
Kustantaja: Karisto
ISBN: 978-951-23-6376-6
Muoto: Sid.
Peukku: q^^
Lukuhaaste 2019: 21. Julkisuuden henkilön kirjoittama kirja (12/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 13, 16, 18, 21 ja 29

*10-vuotiaan Pentin äiti on kuollut. Pentti on siis puolikas orpo. Surku ja sääli. Mutta nyt hän on vaarassa tulla kokonaiseksi orvoksi, koska isä on sairastunut Surunsyömään. Isä ei puhu, itke eikä naura. Mutta Pentti ei ole eilisen teeren poika, mikä tarkoittaa että hän on neuvokas. Pentti löytää keinon,  jolla isä voidaan pelastaa. Alkaa jännittävä kilpajuoksu. Kumpi ehtii ensin? Surunsyömä vai Pentti?*


Kirja on kerrottu Pentin näkökulmasta. Joissain kohtaa tämä tarkoittaa sitä, että tosi ja lapsen leikki sotkeutuvat toisiinsa niin, että niitä on hankala erottaa toisistaan. Kerronta tuo myös tarinan ja tunteet lähelle lukijaa. Penttiä tulee surku. Isää tulee surku. Onneksi Pentti on neuvokas ja se tunnettu “aika” kulkee omaa latuaan.

Oivaltava ja luettavasti kirjoitettu lastenkirja vaikeasta asiasta. Surua ei käsitellä paljoa eikä siitä puhuminen ole helppoa. Jokaisella ihmisellä on niin erilaiset tavat käsitellä asiaa. Tämä kirja antaa aikuisellekin lukijalle paljon. Tässä on kurkistus lapsen maailmaan menetyksessä.

Kirjailija on myös näyttelijä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti