perjantai 8. helmikuuta 2019

Mari Kujanpää: 102 askelta mummilaan

Alkuteos: 102 askelta mummilaan (2018)
Kuvittaja: Paula Mela
Teksti: Mari Kujanpää
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 203
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-32526-0
Muoto: Sid.
Peukku: q^^
Lukuhaaste 2019: 1. Kirjan kannessa on ihmiskasvot (14/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 13, 16, 18 ja 35

*Lämmin tarina pojan ja mummin ystävyydestä.

Mummi tietää kaiken, vaikka on tosi vanha, tai ehkä juuri siksi hän on niin viisas. Minä käyn mummin luona monta kertaa päivässä, ja varmasti käyn vielä isonakin.

Akselilla on lyhyt matka mummin luo: hänen pitää vain juosta pihan poikki.
Mummi jaksaa aina kertoa ja lukea. Hän osaa keittää enemmän puuroa niinä aamuina, joina Akseli tulee mummilaan. Hän osaa kutoa oikeankokoiset villasukat kaikille, myös Akselin isoveljille ja -siskoille. Mutta sitten mummi alkaa unohdella asioita, pieniä ja isoja. Kukaan muu kuin Akseli ei vain tunnu huomaavan sitä.

Mari Kujanpäällä on ainutlaatuinen kuku katsoa maailmaa tarkkanäköisen lapsen silmin. Hänen romaaninsa Minä ja Muro (2009) voitti lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian ja sovitettiin näytelmäksi Kansallisteatteriin. Kehuttu Emman salainen toive ilmestyi vuonna 2016.

Paula Mela on tehnyt kirjaan sympaattisen piirroskuvituksen.*


Hieno tarina monilapsisesta perheestä, jossa pienin joutuu jo pärjäämään melkolailla yksin. Ja yksinään hän on tullut läheiseksi mummille ja siksi huomaakin asioita, jotka muilta jäävät kiireissä huomaamatta. Mukana on paljon tokaluokkalaisen havaintoja ja leikkejä, ystävyyttä ja oivalluksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti