perjantai 13. joulukuuta 2019

Erin Kelly: Älä jää pimeään

Alkuteos: He said/she said (2017)
Kääntäjä: Päivi Pouttu-Delière
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 486
Kustantaja: Gummerus
ISBN: 978-951-24-1315-7
Muoto: Sid.
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 11, 12, 15, 17, 18, 28, 31, 35, 36, 40 ja 45
Lukulistalta: 80


*Täydellisen auringonpimennyksen varjo on juuri väistynyt, kun Laura joutuu väkivaltaisen kohtauksen silminnäkijäksi festivaaleilla Cornwallissa. Hänen keskeyttämänsä mies kieltää kaiken, nainen näyttää kiitolliselta. On vain sana sanaa vastaan.


Laura ja hänen poikaystävänsä Kit hälyttävät poliisin paikalle, ja sillä hetkellä neljä elämää muuttuu iäksi.


Viidentoista vuoden kuluttua Laura ja Kit elävät pelon vallassa. Laura tietää, että teki oikein todistaessaan raiskaajaa vastaan, mutta hän tietää myös, ettei koko kuvaa voi koskaan hahmottaa vaan jotain jää aina pimentoon… jotain, mitä hän ei olisi koskaan osannut aavistaa.*




Kiehtovan kaunis tarina rakkaudesta, valheesta ja siitä, mitä kaikkea ihminen onkaan valmis tekemään selviytyäkseen. Tämä jännittävä tarina on kiedottu kauniisti yhteen auringonpimennyksien kanssa. Vertauskuvallisesti tarinan rakenne kytkeytyy upeasti pimennyksen eri vaiheiden kanssa.


Kellyn luoma tarina on väkevä. Se kiehtoo, kutkuttaa ja pitää lukijan jännityksessä. Vähä vähältä menneisyys paljastuu samalla kun nykyisyys syöksyy eteenpäin kohti ratkaisua. Saako menneisyys Lauran ja Kitin kiinni vai onnistuuko heidän jälleen kerran kadota? Selviääkö Lauralle se, mikä aikoinaan jäi pimeään? Vai paljastuuko hämärästä vielä jotain odottamatonta?


Itse lumouduin tarinasta. Se on hyvin rakennettu ja kiinnostava. Samoin ovat kirjan henkilöhahmot. Heidän vaiheensa kiinnostavat ja heistä haluaa oppia lisää. Jännittävät käänteet ja paljastukset pitävät lukijan hereillä ja saavat himoitsemaan lisää. Lopussa on ehkä kuitenkin pienen pieni seikka, joka tulee jakamaan lukijoiden mielipiteitä. Menikö kaikki sittenkään aivan oikein? Se taitaa olla jokaisen lukijan oman päätöksen varassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti