keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Hiro Arikawa: Matkakissan muistelmat

Alkuteos: 旅猫リポ—ト [Tabineko Ripouto] (2015)
Kääntäjä: Raisa Porrasmaa
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 310
Kustantaja: S&S
ISBN: 978-951-52-4694-3
Muoto: Sid.
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 10, 16, 35, 39, 43 ja 49
Lukulistalta: 75


*Nana-kissa on päässyt automatkalle Satoru-isäntänsä kanssa. Määränpäästä ei ole selvyyttä, mutta pääasia on, että Nana saa tähystää hopeanharmaan pakettiauton kartturinpenkiltä. Satoru haluaa vierailla pitkästä aikaa kolmen vanhan ystävänsä luona, mutta ei sano miksi. Aikooko hän luopua rakkaasta matkakumppanistaan?


Japanin vaihtuvien maisemien lomassa kulkee herkkävireinen, lämmin ja huumorin sävyttämä tarina yksinäisyydestä ja ystävyydestä.*



Matkakissan muistelmat on ihana ja kaunis kertomus, joka ei minua jättänyt kylmäksi. Se on kerrottu kauniilla ja lämpimällä sävyllä huumoria unohtamatta. Ihmisten, kissojen ja toisinaan myös koirien ajatukset on ilmaistu persoonallisella otteella ja oivalluksella. Se on kuvaus miehen ja kissan välisestä ystävyydestä, mutta samalla myös tarina halki elämän. Tarina, jossa ystävillä ja hymyllä on merkittävä osuus.


Matkakissan muistelmat menee itselläni ehdottomasti kärkeen yhdeksi tämän vuoden parhaista lukukokemuksista. Se on pitkästä aikaa kirja, joka todella osui ja upposi pintaa syvemmälle. En muista koska viimeeksi olisin parkunut kyynelet silmissäni kirjaa lukiessa. Asiaan tietysti vaikuttaa se, että omat rakkaat kissaystävät tulivat elävästi mieleen.


Ehdotonta luettavaa kaikille kissoja rakastaville! Nyyhky varoitus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti