sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Olivier Bocquet: Snowpiercer. 3, Terminus

Alkuteos: Transperceneige: Terminus (2015)
Kuvittaja: Jean-Marc Rochette
Teksti: Olivier Bocquet
Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)
Sivumäärä: 234
Kustantaja: Titan Comics
ISBN: 978-1-7827-6715-2
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Snowpiercer #3
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 6, 11, 15, 16, 18, 22 ja 40


*Coursing through an eternal winter, on an icy track wrapped around the frozen planet Earth, there travels a train that never stops. This is Snowpiercer: one thousand and one carriages long. The last bastion of human civilization. Or is it?


Amidst the icy wastelands that blanket all human civilization, hope glimmers like the snow. A faint radio signal hints of sanctuary beneath the freezing surface.


But the safety the people of the Snowpiercer discover is anything but, and their benign Shangri-la soon has them desperate to return to the sanctuary of their god-like train!*



Snowpiercer: Terminus poikkeaa aikaisemmista osista siinä, että se on värisarjakuva. Tummasävyinen, mutta kuitenkin. Värejä on käytetty niukasti ja säästellen, osa kuvituksesta voisi miltei mennä mustavalkoisesta sarjakuvasta. Tämä värien käyttö luo sarjakuvaan omanlaisensa tunnelman, joka kuitenkin sopii hyvin tarinaan - maailmassa on vielä toivoa.


Terminus kuljettaa sankarit mystiseen paikkaan, jossa he kohtaavat odottamatonta toivoa, mutta myös odottamattomia haasteita. Nämä haasteet laittavat kaikki koetukselle, mutta samalla ne yhdistävät ihmiskunnan rippeitä. Ja vähitellen, he alkavat näkemään myös valoa tunnelin päässä. Mutta kaikille on silti selvää, että vaikka valkoinen maailma vähitellen alkaakin muuttumaan, tulee muutos tapahtumaan hyvin, hyvin hitaasti…

Snowpiercer on upea tarina dystopisesta maailmasta, jossa kytee toivo uudesta alusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti