perjantai 20. joulukuuta 2019

Karin Slaughter & Lee Child: Puhdasta kultaa

Alkuteos: Cleaning the Gold (2019)
Kääntäjä: Virpi Kuusela
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 139
Kustantaja: HarperCollins
ISBN: 978-91-509-5651-1
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Will Trent & Jack Reacher
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 34 ja 49


*Kaksin verroin toimintaa. Kaksin verroin draamaa. Kaksin verroin ongelmia.


Will Trent on peitetehtävissä Fort Knoxissa. Toimeksianto: tutkia kahdenkymmenenkahden vuoden takaista murhaa. Epäillyn nimi: Jack Reacher.


Jack Reacherillä on Fort Knoxissa oma tehtävänsä: paljastaa vaarallinen rikollisrinki, joka toimii Yhdysvaltain puolustusvoimien sydämessä. Paitsi että nyt Will Trent on paikalla.


Taustalla on kuitenkin suurempi salaliitto - sellainen, jota sen kummemmin erikoisagentti kuin entinen sotilaspoliisi ei olisi osannut odottaa. Jack Reacherin ja Will Trentin ainoa vaihtoehto on tehdä yhteistyötä ja leikkiä nätisti. Mikäli se vain heiltä onnistuu…*




Kaksi kovaa miestä kohtaa toisensa tässä jännittävässä pienoisromaanissa. Kummallakin miehellä on vahva oikeudentaju, joskin se hieman eroaa toisistaan. Kuten myös heidän tapansa toimia. Yhteisleikki sujuu kuitenkin ainakin kohtalaisesti näiden kahden välillä. Näin on laita myös kirjailijoiden yhteispelin. Tekstit sujahtavat suomennoksessa yhteen hyvin, niin että aina ei voi olla täysin varma siitä, kumman kirjailijan kynästä teksti on lähtöisin. Ehkä kirjailijat ovat tarkoituksella pyrkineetkin tähän. Se toimii.


Pienoisromaani on näppärä ja tiivis. Nopeasti etenevät tapahtumat eivät anna paljoa tilaa hahmoille tai heidän esittelylleen, joten kumpainenkin mies on hyvä tuntea ennakolta. Tämä kirja onkin selvästi suunnattu hahmojen faneille. Itse olen kova Will Trent -fani, joten tämä kuului itselleni ehdottomasti luettaviin. Ehkä minun pitänee antaa jossain vaiheessa uutta mahdollisuutta myös Jack Reacherille. Oli miten oli, mukava lisä kummankin hahmon faneille. Trent-faneille mannaa ovat myös kirjasta löytyvät haastattelu-osuus ja Willin “henkilötietolomake”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti