sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Johanna Törmänen: Salaman voimalla

Alkuteos: Salaman Voimalla (2010)
Ilmestymisaika: 2010 (ko.painos)
Sivumäärä: 304
Kustantaja: omakustanne
ISBN: 978-952-92-7334-8
Muoto: Sid.
Peukku: q^^
Hyllynlämmittäjä: 14



Sain tämän kirjan lahjaksi. Muuten en olisi siihen varmaan koskenutkaan taikka lukenut loppuun.


Kirja kertoo tositarinan siitä, kuinka suurperhettä kohdellaan p*skasti.


Pariskunta muuttaa Espoosta maalle isoon hirsiseen omakotitaloon. Yhtenä päivänä salama iskee lähelle ja talo alkaa hajoamaan käsiin. Vakuutusyhtiön toimet kestävät pitkään ja lopulta he päätyvät antamaan kielteisen vakuutuspäätöksen. Perhe ei siis saa mitään. Perhe koettaa vaikka mitä: kirjoittaa eri tahoille, jopa presidentille. Mikään ei auta. Rahaa ei tule. Lopulta rouva päättää kirjoittaa kirjan, josta saatavilla tuloilla kustannetaan uusi koti. Taistelu vakuutusyhtiön kanssa kestää useita vuosia ja perheen toimeentulo on tiukoilla. Silti perhe hankkii pari lasta lisää (koska he eivät usko perhesuunnitteluun) ja pari koiraa...


En ymmärrä miten vakuutysyhtiö voi toimia noin. Se on aivan kamalaa. En itse ymmärrä perhettäkään. Jos rahat ovat tiukilla ja talo voi olla jopa vaarallinen asua, niin miksi hankitaan lisää lapsia? Ei kirja minun makuuni. Toivottavasti perheen asiat ovat nykyisin paremmalla mallilla.


Lisäksi iso miinus fontista. Kaunokirjoitusfontti voi olla nätin näköinen, mutta sitä on kerrassaan kamala koettaa lukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti