torstai 14. toukokuuta 2020

Natasha Alterici: Heathen. Volume 1

Alkuteos: Heathen. Volume 1 (2018)
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 112
Kustantaja: Vault comics
ISBN: 9781939424181
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Heathen #1
Peukku: ^^b
Huom: sarjakuvat julkaistu alun perin Heathen-sarjakuvalehden numeroissa #1-4


*Aydis is a viking, a warrior, an outcast, and a self-proclaimed heathen. Aydis is friend to the talking horse Saga, rescuer of the immortal valkyrie Brynhild, and battler of demons and fantastk monsters. Aydin is a woman. Born into a time of warfare, suffering, and subjugation of women, she is on a mission to end the oppressive reign of the god-king Odin.*




Heathen on piirretty jotenkin runollisesti. Aivan kuin siinä olisi käytetty pastillivärejä, pehmeää viivaa ja väriä hukuttamaan kovemmat mustat viivat. Sen ihmiset ja eläimet ovat persoonallisen näköisiä ja ilmeikkäitä. Kuvia katselee mielellään.


Tarina ottaa vankkoja vaikutteita pohjoismaisesta mytologiasta. Norjalaiset jumalat ja jumalattaret seikkailevat kuolevaisten joukossa. Ja heillä on omat suunnitelmansa. Mutta niin on myös nuorella Aydisillä, joka on kyllästynyt siihen, että miehet ja jumalat määräävät kaikesta. 

Heathen on sarjakuva, joka ainakin minut nappasi mukaansa heti ensimmäisiltä sivuilta. Odotan kovasti jatkoa. Toivottavasti sitä tulee pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti