lauantai 9. toukokuuta 2020

JP Koskinen: Maaliskuun mustat varjot

Alkuteos: Maaliskuun mustat varjot (2017)
Lukija: Raiko Häyrinen
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Kesto: 6h 10min
Kustantaja: CrimeTime
ISBN: 9789178019892
Muoto: e-äänikirja (BookBeat)
Sarjamerkintä: Murhan vuosi #3
Peukku: q^^


*JP Koskisen kunnianhimoisen Murhan vuosi -sarjan kolmas osa Maaliskuun mustat varjot syventää synkän suvun tarinaa.


Hämeen ainoa turkistarhaaja Paavo Kirnukorpi on joutunut vainon kohteeksi ja alkaa pikkuhiljaa menettää hermojaan. Yksityisetsivä Kalevi Arosuo ja hänen sisarenpoikansa Juho Tulikoski ottavat Kirnukorven tarjoaman pestin vastaan ja lupaavat selvittää, mistä oikein on kyse. Eläinaktivistien toiminnan lisäksi taustalla piilee suurempia voimia ja tapahtumat saavat nopeasti ikävän ja traagisen käänteen. Kirnukorven vainoamistapauksen lisäksi Juho selvittää pentutehtailijan hämäriä puuhia Heli Vaaralan kanssa. Maaliskuun myötä ratkeaa myös Bodominjärven murhat, kun Arosuo viimein solmii irtonaiset langanpäät yhteen.*



Jotenkin tuntuu, että sarja menee hieman oudommaksi jokaisen osan myötä. Sukulaiset kinaavat keskenään ja taustalta möyhii esiin aina vain uusia ja uusia juttuja joiden takia kaikki ei olekaan kuten pitää. Ja samaan aikaan näyttäisi siltä, että jokainen hameenhelma osaa jotenkin vedättää Juhoa. Tai ainakin yrittää sitä. Naisilla tuntuu olevan Hämeenlinnassa muutenkin enempi kieroiluja mielessään kuin miehillä.


Turkistarhan ja pentutehtailun sekoittaminen ovat toimiva ja nappaava yhtälö. Tapahtumia piisaa, mutta jutun ratkaisu kaikilla annetuilla tiedoilla ei ole helppoa. Onneksi Juho on miltei yhtä pihalla kuin lukija/kuuntelija ja Kalevi taas hoitaa homman varsin mallikkaasti. Kuten myös tuon Bodominjärven suhteen…


Kevyttä kuunneltavaa. Häyrinen lukee mukavasti, mutta edelleen nielee sanojen alkuja. En usko että kolmessa kirjassa voisi kaikissa olla samat pätkäisyongelmat äänitteissä.


Katsotaan palaanko sarjan pariin jossain vaiheessa. Tähän nimittäin taisi loppua äänikirjoina löytyvä tarjonta. Ainakin tällä hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti